Medojević podnosi ostavku

0

Marina Medojević, v.d. sekretarke Sekretarijata za socijalno staranje, najvjerovatnije će sjutra podnijeti neopozivu ostavku.

Kako prenosi RTCG, razlog za ostavku poslije samo desetak dana otkako je imenovana za sekretarku je njeno nezadovoljstvo zbog nedostatka političke volje za podršku njenim planovima promjena u sistemu socijalne politike Glavnog grada.

Medojević je, prema istom izvoru, tražila širu podršku ugroženim građanima i povećanje budžeta za socijalnu i materijalnu pomoć, što navodno nije naišlo na razumijevanje.

Krajem prethodne nedjelje, Medojević je predstavlila Program rada Sekretarijata za 2024. godinu, u kojem je kao osnovne ciljeve postavila rješavanje stambenih problema ugroženih građana, povećanje broja obroka u Narodnoj kuhinji, kreiranje mobilnih timova za distribuciju hrane, izgradnju Centra za prikupljanje i distribuciju viškova hrane, podršku u obrazovanju socijalno ugroženim učenicima osnovnih i srednjih škola, osnivanje dodatnih socijalnih servisa, kao i urgentne mjere pomoći najranjivijim kategorijama društva.

Na Fejsbuk i Instagram strani Sekretarijata za socijalno staranje juče je objavljen video klip u kojem sekretarka Medojević ističe da je jedini razlog što je na toj poziciji težnja da socijalna politika bude usmjerena ka onima kojima je najpotrebnija.

Iz Sekretarijata za socijalno staranje pozvali su medije na vanrednu press konferenciju sjutra u 12 časova u zgradi Sekretarijata, na kojoj bi Medojević trebalo da obrazloži razloge za ostavku.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.