Mladen Mikijelj

Navijači divljali u Njemačkoj: Povrijeđeno 155 policajaca, uhapšena 74 huligana

0

Najmanje 155 policajaca povrijeno je u navijačkim neredima na utakmici njmačke četvrte fudbalske lige između Dinama iz Berlina i Energi Kotbua, saopšteno je iz berlinske policije.

Iz policije je rečeno da su od posljedica udisanja suzavca, koji je policija ispalila kako bi zaustavila nerede, povrijeđena 43 gradska i 73 federalna policajca, fizički je povrijeđeno 28 federalnih policajaca, a rane od pirotehničkih sredstava zadobilo je njih 11.

„Bild“ navodi da su uhapšena 74 navijača, a da su protiv 62 podnijete krivične prijave zbog, između sotalog, narušavanja mira, fizičkih napada na organe reda i pružanje otpora pri hapšenju.

Utakmica je prekinuta u 20. minutu zbog izbijanja tuče na tribinama, pri čemu su navijači Dinama zapaplili šalove i zastave sa oznakama rivalskog tima.

U saopštenju se dodaje da su navijači ispalili pirotehnička sredstva na policijske snage i redare koji su stajali u blizini terena, nakon čega su pripadnici bezbjednosnih snaga ušli na tribine i pokušali da privedu navijače.

Energi Kotbus je, inače, pobijedio rezultatom 2:0, a sukobi navijača nastavljeni su i poslije utakmice, javlja Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.