Mladen Mikijelj

Princ Filip sa porodicom na Vaskrs u Kraljevskom dvoru: Naša je dužnost da se borimo i pobijedimo nepravdu

0

Princ-nasljednik Filip i princeza Danica Karađorđević čestitali su Vaskrs objavivši porodičnu fotografiju sa sinom princem Stefanom i kćerkom princezom Marijom ispred Slamnate kuće na Kraljevskom dvoru koja im je nedavno dodijeljena za život od strane Filipovog oca i starešine Kraljevskog doma prestolonaslednika Aleksandra.

„Hristos je pobijedio tamu i smrt, i otvorio put spasenja čitavom ljudskom rodu. Zato je i naša dužnost da se borimo i pobijedimo nepravdu. Da ste svi srećni i blagosloveni!“, navodi se u Vaskršnjoj čestitki prinčevskog para.

Princ-nasljednik Filip prisustvovao je sinoć ponoćnoj Vaskršnjoj Liturgiji, koju je u Hramu Svetog Save na Vračaru služio Patrijarh srpski Porfirije.

„Budimo radosni, jer je ovo dan kada slavimo Hristov povratak u život. Neka nam ovaj Vaskrs bude podsjetnik da u Gospodu koji se žrtvovao radi nas i radi našega spasenja, uvijek vidimo put i primjer. Da prestanemo da razmišljamo isključivo o zadovoljenju ličnih interesa, već da uvijek radimo za dobrobit naših bližnjih: porodice, prijatelja, zajednice, države. Jedini ispravan put za savladavanje nemilosrdnih ivica samoživosti i samoljubivisti je iskorak od ličnog dobra ka opštem dobru, kao i spremnost da zbog svojih bližnjih, kada je to potrebno, žrtvujemo i vlastiti komfor“, stoji u Vaskršnjoj čestitki princa Filipa, u kojoj se dodaje:

„Molimo se Vaskrslom Hristu, da štiti i sačuva naš narod na Kosovu i Metohiji, koji nam je uvek u mislima i u srcu, kao i naš narod u Republici Srpskoj i Crnoj Gori“, zaključio je princ Filip.

Vaskršnje jutro, princ Filip i princeza Danica provedli su sa djecom u Crkvi Svetog Apostola Petra i Pavla na Topčideru, jer su, kako su naveli, imali želju da Vaskršnje jutro provedu sa zajednicom na čelu sa ocem Vladom Markovićem, sa kojom svake nedjelje uznose molitve na nedjeljnim Liturgijama.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.