Dodik i Lavrov saglasni: Zatvoriti Kancelariju visokog predstavnika u BiH

1

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik i ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov saglasili su se da Kancelariju visokog predstavnika u BiH (OHR) treba zatvoriti i ne slati novog visokog predstavnika koji, inače, nisu do sada imenovani shodno Aneksu 10 Dejtonskog sporazuma.

 

Dodik je u telefonskom razgovoru s Lavrovom još jednom zahvalio za nedavnu posjetu, a šef ruske diplomatije je rekao da mu je bilo veoma drago što su susreli uprkos tome što je, kako se navodi, Ukrajina neosnovano pokušala da napravi senzaciju u vezi sa ikonom za koju nisu uspeli da utvrde ništa od onoga što su tvrdili,  preneo je Tanjug.

Iz Dodikovog kabineta je saopšteno da je predsjedavajući Predsjedništva BiH informisao Lavrova da je u Republiku Srpsku stiglo 20.000 vakcina “Sputnjik Ve” a da će dodatnih 20.000 stići ovog vikenda.

Ruski šef diplomatije je obećao da će se lično potruditi da se ubrza dostava vakcine za Republiku Srpsku koja je potpisala ugovor za nabavku 1,2 miliona doza kako bi što pre započela masovna vakcinacija, objavila je Srna.

Dodik i Lavorv razgovarali su i o daljem napretku saradnje Republike Srpske i BiH sa Rusijom na svim poljima od ekonomije, poljoprivrede, energetike, do obrazovanja i kulutre.

Sagovornici su, navodi se, zaključili da nema otvorenih pitanja između BiH i Rusije.

(Sputnjik)

1 Comment
  1. NIKO99 komentariše

    Zdravo Krivokapić se bogami ne slaže sa vama. On je već podržao njemačkog visokog predstavnika OHR. Kakav Pajaco.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.