Mladen Mikijelj

Đurović komentarisao saopštenje novog predsjednika DPS-a: Dragi Deda Mraze Milojko, sve smo te slušali i nismo te napadali, nemoj da nas zaboraviš

0

Bivši ministar ekonomskog razvoja i turizma iz redova URE Goran Đurović komentarisao je na društvenoj mreži X današnje saopštenje predsjednika DPS-a Danijela Živkovića gdje je kazao da DPS može uspostaviti partnerstvo sa PES-om ako i kada se premijer i lider PES-a Milojko Spajić „dozove pameti, želi i bude želio da gradi zdravu platformu u Crnoj Gori na jasnim vizijama, na jasnim principima, na jasnim vrijednostima.

Đurović je Spajića satirično uporedio premijera sa deda mrazom a DPS kao njegove drugare.

„Dragi deda mraze Milojko, bili smo dobri, sve smo te slušali i nismo te napadali. Podržavamo tvoj program Evropa sad 2 iako ga nismo vidjeli. Molimo te da nas ne zaboraviš i doneseš nam poklone. Vole te tvoji drugari iz DPS-a“, napisao je Đurović na društvenoj mreži X.

Na sve to mu je odgovorio funkcioner PES-a Tihomir Dragaš koji je kazao da se samo treba prisjetiti kako je glasao Danijel Živković prilikom izbora 43. i 44. Vlade aludirajući na to da je DPS manjinski podržao Vladu Dritana Abazovića.

„To je dovoljan argument koji pobija sve vaše napore da lažno optužite PES da pravi bilo kakav dogovor sa DPS-om“, jasan je Dragaš, a polemici se priključila i bivša ministarka 42. Vlade Vesna Bratić koja je podsjetila Dragaša kako je DPS glasao i prilikom obaranja 43. Vlade (oborili su je).

Podsjećamo, predsjednik DPS-a Danijel Živković je u intervjuu za Glas Amerike kazao da nije nikakav problem da PES i DPS sarađuju ako i kada se premijer Milojko Spajić dozove pameti i bude želio da gradi zdravu platformu u Crnoj Gori na jasnim vizijama, na jasnim principima, na jasnim vrijednostima

„Ukoliko pak to ne bude slučaj, nije ništa strašno, nema nikakvog tugovanja. Mi ostajemo posvećeni nacionalnim interesima, nastavljamo reformu naše partije i na sledećim izborima, koji vjerujem neće biti tako daleko, Demokratska partija socijalista će nesumnjivo biti najjači politički subjekt, a nakon toga ćemo mi diktirati platformu i modele saradnje na političkoj sceni i kako treba da izgleda razvijena Crna Gora“, zaključio je Živković.

Ostavite Komentar