Joković: Usvajanje Rezolucije o Srebrenici neće doprinijeti stabilnosti u regionu, ovdje se želi etiketirati jedna nacija

0

Socijalistička narodna partija (SNP) nije saglasan sa odlukom Vlade da u UN glasa o Rezoluciji o Srebrenici, jer ne znamo kome je ona potrebna, poručio je ministar poljoprivrede i predsjednik SNP-a Vladimir Joković gostujući u Info plusu na televiziji ADRIA.

“Usvajanje Rezolucije neće doprijeniti stabilnosti u regionu. Ovdje se želi etiketirati jedna nacija. Glasanjem za Rezoluciju nećemo doprinijeti liječenju rana iz bivše nam države”, rekao je Joković.

Kako je dodao, SNP želi da Crna Gora ide naprijed, te da bi svaki ishitren korak u ovom trenutku mogao da vrati Crnu Goru u periodu prije 30 godina.

Kako je najavio, sa koalicionim partnerima iz parlamentarne većine razgovaraće o tome koji bi potezi bili najbolji za dalje.

Osvrnuo se i na trenutnu ekonomsku situaciju u državi i rekao da je vrijeme da je poboljšamo da bi svaki građanin živio bolje.

Rekonstukcija Vlade što prije

Komentarišući najavljenu rekonstrukciju Vlade, Joković je naveo da Crna Gora ima specifičnost da postoji parlamentarna većina koja je u Vladi i većinu koja je van nje.

“Ako već treba da se desi rekontrukcija, treba da se desi što prije. Svi politički subjekti koji žele prosperitetnu državu i Crnu Goru u EU su dobrodošli. Ne možemo da budemo samo sa onima koji su izopštavali jedan narod iz svih sfera posljednih 30 godina”, rekao je Joković.

Svako ima pravo da se kandiduje za predsjednika SNP

Joković je rekao da je ponosan na ono što je SNP dao političkoj sceni CG.

“Politička scena bi bez nas bila siromašna. Sasvim je legitimna bilo čija kandidatura uključuući i kandidaturu Dragoslava Šćekića. Imamo sjajnu generaciju mladih političara koji traže svoju šansu”, rekao je Joković i dodao da niti poziva, niti koga demorališe da se kandiduje, jer je uvijek za to da se u utakmici pokaže ko je najbolji.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.