Kusturica: Prijetnje iz Ambasade SAD karakteristika kolonizatora, Rezolucija ne prepoznaje svjetsko pravo

0

Slavni režiser Emir Kusturica izjavio je da su najnovije prijetnje iz američke Ambasade – da Republika Srpska neće postojati ako dođe do razdruživanja – karakteristika kolonizatora.

On je naglasio da će Srpska opstati.

– Republika Srpska ima dovoljno potencijala i dovoljno je miroljubiva za pokušaje da se razdruži, jer je vrlo teško pretpostaviti život s nekim ko te optužio za genocid – rekao je Kusturica.

Naveo je da je rezolucija o Srebrenici, u kojoj se navodi „Srbi“ u množini, a ne „Srbin je izvršio genocid“, kolektivna osuda koja kao takvu ne prepoznaje svjetsko pravo.

– Kada se izjavi da neće biti Republike Srpske, to da je čovjek rekao prije 35 godina to bi čak bilo i moguće. Ali, danas se svijet promijenio, živimo u apsolutno promijenjenim uslovima i Republika Srpska će da opstane. Ideja o opstanku Republike Srpske je proporcionalna njihovom nastojanju da vrate film, odnosno sat unazad i da nas vrate u ’90. godine, ali to uopšte više nije tako. Javio se novi hegemon u Kini, Rusija je porasla u staru-novu vojnu silu – naglasio je Kusturica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.