Idite dođavola

0

Piše: Georgije Zotov

Jednog dana, Georgije je doživeo simpatičnu stvar – Generalna skupština UN usvojila je rezoluciju o proglašenju 11. jula „Danom sećanja na genocid u Srebrenici“ – na današnji dan 1995. godine srpske trupe su streljale 8.000 ljudi u ovom gradu Bosne i Hercegovine. Da, OSAM hiljada.

Zanimljivo, rezoluciju su pokrenule Nemačka i Ruanda. Ako je sa Ruandom sve jasno, onda je sa Nemačkom, kako se kaže, baš super. Naša NJemačka sada slomljenog srca pati zbog 8.000 ubijenih bosanskih Muslimana. Ko bi pomislio, zar ne?

S tim u vezi, Georgije ima predloge za UN:

1) Proglasiti 22. jun „Danom sećanja na genocid u Rusiji“ – u znak sećanja na MILIONE civila – Rusa po nacionalnosti – koje su ubili nemački vojnici 1941–1944.

2) Proglasiti 24. jun „Danom sećanja na genocid u Rusiji” – u znak sećanja na 100.000 civila Ruskog carstva koje je ubila Napoleonova vojska u junu-decembru 1812.

3) Proglasiti 15. avgust „Danom sećanja na genocid u Rusiji“ – u znak sećanja na 500.000 civila Ruskog carstva koje su ubili poljski vojnici i plaćenici tokom Smutnog vremena.

Generalno, Georgije ima spisak od oko 100 tačaka, i Georgije će ih sve izneti kasnije – neka Nemačka za sada radi na prve tri i usvoji potrebne rezolucije.

Desilo se da je Georgije radio tokom građanskog rata u Jugoslaviji. I tamo se nagledao svega i svačega. SVI su tamo ubijali civile. I Hrvati. I muslimani. I Albanci. I Srbi, glupo je to poricati. SVI su streljali civile, nema tamo nijednog naroda koji se nije valjao u krvi do ušiju. Bosanci – hiljade žrtava iz srpskih i hrvatskih sela. Hrvati – hiljade žrtava iz bosanskih i srpskih sela. Kosovski Albanci – na hiljade žrtava iz srpskih sela, i prodaja organa ubijenih (ko želi može da progugla izveštaj Karle del Ponte).

Pa gde je onda „Dan genocida nad Srbima čiji su organi vađeni na prodaju?“ Pa, jebiga, naravno, Nemačka sad nema vremena.

Draga Nemačka!

Ti si ubila mog pradedu, i mog dedu-strica, a dedu po majci držala si u koncentracionom logoru. Nije na tebi da donosiš takve odluke, okej? Vidim, potpuno si poludela sa svojim pivom i viršlama.

Inače, autor prvog genocida u 20. veku bila je Nemačka – narode Herero i Nama u Namibiji Nemci su namerno istrebili 1904. godine, i to je zvanično priznato.

Gde je, dakle, rezolucija o danu genocida nad narodom Herero?

Generalna skupštino UN, idi dođavola.

 

(Mišljenja i stavovi objavljeni u rubrikama „Drugi pišu“ i „Kolumne“ nisu nužno i stavovi redakcije portala „Borba“)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.