Zločinac računa na pomoć i nekih naših sunarodnika: Haradinaja brane u Hagu i svjedoci iz crnogorske manjine sa Kosova!

1

Među svjedocima koji će svjedočiti u korist Ramuša Haradinaja, kome će se suditi u Hagu, biće i neki predstavnici crnogorske manjine na Kosovu i Metohiji, saznaje Borba.

Ramuš Haradinaj podnio je juče neopozivu ostavku nakon što je dobio dobio poziv kao osumjičeni od Specijalizovanih komora Specijalnog suda u Hagu, koji je formiran za istragu zločina koje su tokom poslednjih sukoba na Kosmetu, počinili pripadnici tzv. OVK, kao osumnjičeni.

Kako saznajemo, njegov tim je poslednjih mjeseci radio na pronalaženju svjedoka koji će svjedočiti u njegovu korist, a protiv Srba, koji su zvjerski mučeni i ubijani.

Među onima koji će biti njegovi svjedoci ima i predstavnika crnogorske manjine sa Kosova, koji podržavaju Haradinaja.

Ramušu Haradinaju je suđeno u Haškom tribunalu za ratne zločine na KIM, ali je 2012. pravosnažno oslobođen svih optužbi.

Tribunal je te 2012. po drugi put oslobodio sada bivšeg kosovskog premijera i vođu OVK Ramuša Haradinaja krivice za zločine nad civilima na KiM 1998. godine.

Ramuš Haradinaj, koji je prije nego što se pridružio Oslobodilačkoj vojsci Kosova, radio kao izbacivač u jednom noćnom klubu, postao je premijer 2004. godine, kao lider Alijanse za budućnost Kosova.

1 Comment
  1. yu komentariše

    Prodali su dupe sad mogu i obraz.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.