Produžen pritvor Dinu Ibrahimoviću: „Škaljarac“ ostaje „iza brave“ zbog ubistva Edmonda Mustafe

0

Apelacioni sud produžio je za još dva mjeseca pritvor Dinu Ibrahimoviću (27), koji je, kako se sumnja, 27. februara u Makedonskom naselju u Baru ubio sugrađanina Edmonda Mustafu (29).

Ibrahimović slovi za pripadnika „škaljarskog klana“, a kao član te kriminalne grupe bio je označen i Mustafa.

Kako se sumnja, Mustafa je likvidiran kao opasan svjedok o likvidacijama koje je počinio „škaljarski klan“.

Ibrahimoviću je pritvor produžen po pritvorskom osnovu i zbog opasnosti od bjekstva.

U rješenju Apelacionog suda piše da je osumnjičeni povratnik u izvršenju teških krivičnih djela, da je osnovano sumnjiv da je 27.2. 2024.godine, oko 9.20, u Baru, lišio života oštećenog Mustafu i da je neovlašćeno nosio automatsku pušku N.N. marke i kalibra.

Iz te puške, kako se sumnja, ispalio je više projektila u pravcu Mustafe, od kojih je on zadobio povrede kojima je podlegao.

Ibrahimović se potom dao u bjekstvo, ali je ubrzo zaustavljen i identifikovan od strane policijskih službenika OB Bar.

– Naime, osnovana sumnja da je Ibrahimović izvršio krivična djela u vrijeme, na mjestu i na način kako je to opisano u naredbi za sprovođenje istrage, proizilazi iz dokaza u spisima predmeta VDT-a Podgorica, a prije svega iz obdukcionog zapisnika u kojem je konstatovano osam prostrelina nanesenih projektilima ispaljenim iz vatrenog oružja, iz izvještaja Forenzičkog centra u Danilovgradu o vještačenju prisustva GSR čestica, u kojem je konstatovano da prisustvo karakteristične GSR čestice na lijevoj šaci Ibrahimovića ukazuje na mogućnost da je on bio povezan sa procesom opaljenja iz vatrenog oružja, dok neprisustvo karakterističnih GSR čestica na šakama M.E., B.I., L. V., Đ. J., I.A. i I.J.ukazuje na mogućnost da ova lica nisu bila povezana sa procesom opaljenja iz vatrenog oružja – piše u rješenju, prenosi „Dan“.

Navodi se i da osnovana sumnja proizilazi i iz potvrde o privremeno oduzetim predmetima i niza službenih zabilješki, te iz iskaza svjedoka R.Ž. i M.B., kao i iskaza ostalih saslušanih svjedoka koji su na jasan i nedvosmislen način opisali predmetni događaj.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.