Izbor Irene Radović za guvernerku još uvijek neizvjestan: ES i ZBCG tek treba da donesu odluku, manje članice većine ZA

4

Najveći politički subjekti još uvijek nijesu odlučili da li će glasati da Irena Radović postane guvernerka Centralne banke Crne Gore. Ona je od strane predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića 16. novembra predložena za tu važnu funkciju.

Kontaktirali smo predsjednika poslaničkog kluba Pokreta Evropa sad (PES) Miodraga Lakovića da nam kaže da li su odlučili da li će podržati Radovićevu.

„Nijesmo još razmatrali tu temu“ – bio je koncizan Laković.

Iz koalicije Za budućnost Crne Gore (ZBCG) su nam nezvanično saopštili da će pred sjednicu Skupštine donijeti odluku da li će podržati Irenu Radović.

Ranije su potvrdili da će glas za nju dati Demokrate, SNP, URA i Albanski forum.

Podsjećanja radi, Irena Radović je bila viceguvernerka CBCG za vrijeme DPS-a, a sa te funkcije je smijenjenja 2018. godine nakon konflikta sa guvernerom Radojem Žugićem, kojeg je optužila za mobing. Između ostalog, interesantno je da je Radovićeva bila i ambasadorka Crne Gore u Francuskoj, u periodu od 2010. do 2015. godine, takođe za vrijeme vladavine DPS-a.

 

 

4 Comments
 1. Lemi komentariše

  Čus ZBCG, a ne nego BS!

 2. Kdvdcr komentariše

  Odlican izbor pretpostvaljam da ce dobiti potrebnu vecinu osim ako ne krenu satanizaciju od strane bivsih kao sto su i ranije radili. Sto prije izabrati kako nju tako i ostale a otpustati dps rukovodioce vise je i vrijeme.

  1. Mladen komentariše

   Braćo Srbi, sjetite se ko je glasao da Kosovo postane član UNESKO, lično i personalno. I sjetite se ko je Radovićku postavio za ambasadora Crne Gore u Parizu i kako je odjednom postala vice-guverner. Da li je ipta id toga mogla da nije bila miljenica DPSa i vrha dvora. Ne dozvolite da vam se preletač osladi vašom mukom. Sukob sa, Žugičem je bio lični sukob vrha DPS. Ništa više…

 3. Mladen komentariše

  Preletjela u trenutku kad se posvadjala sa Zugicem. Da nije nekad nesto lose rekla za Djukanovica? Nije naša meta Žugic, kako ona to postavlja, već Milo, a ona Mila dirati neće, ona Prvu banku ne smije dirati. Jer Milo puno o njoj zna. Provjerite dosije MONAKO.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.