Ivanović: SNP je protiv inicijative koja vodi osamostaljivanju Zete, bićemo uz građane Zete!

0

SNP će glasati protiv Zakona koji vode osamostaljivanju Zete i biće uz građane Zete, poručio je šef poslaničkog kluba SNP-a Dragan Ivanović.

On je kazao da je povukao potpis sa pomenute inicijative kada je shvatio da su građani Zete nisu za samostalnost u ovom trenutku.

Prema njegovom mišljenju, studija izvodljivosti o osamostaljivanju Zete je loše urađena.

– Glavni razlog zašto se Zećani bune i zašto je SNP odustala od ove inicijative i shvatila takvu situaciju je razgraničenje koje je u ovom trenutku veoma sporno. Građani Zete imaju pravo da u ovom trenutku kažu da razgraničenje u potpunosti nije jasno i da misle da su zakinuti za ono što im zapravo pripada. Posebno prigovor imaju na studiju koja je rađena prošle godine. Kada se dobro pročita i sagleda sadržina te studije ne daju garanciju da je to razgraničenje i mnoge druge stvari pogodne za Opštinu Zeta i Zećane. Oni i dan danas muku muče sa razgraničenjem sa Opštinom Tuzi, a morali bi rade razgraničenje i sa Podgoricom, Cetinjem i Barom.  Ova studija nije dobra i koliko znam rukovodstvo GO Golubovci nije prihvatilo i držalo ju je u tajnosti da bi sada tvrdili da je ona dobra – kazao je Ivanović i dodao:

– Građani Tuzi su glasali na lokalnim izborima u Podgorici, pa ponovo glasali u Tuzima i tada je bilo negodovanja, ali je DPS imao većinu i to nije prošlo. Sada se dešava da Zećani glasaju u Zeti i nemaju pravo da glasaju u Podgorici u gradu u kojem žive toliko dugo – kazao je Ivanović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.