Danilovgrad: Zorica Kovačević podnijela ostavku na mjesto predsjednice Opštine

4

Predsjednica opštine Danilovgrad Zorica Kovačević podnijela je ostavku na tu funkciju. To je saopšteno na danas održanom sastanku predsjednika Skupštine opštine Danilovgrad sa predsjednicima klubova odbornika.

Iz Demokratske Crne Gore saopštili su da je ovakav ishod, direktna posljedica pritiska javnosti nakon što je predsjednik Kluba odbornika Demokrata u lokalnom parlamentu, Duško Stjepović, pozvao predsjednicu da ode sa funkcije iz razloga što je po sili zakona, 11. maja ove godine, kada je napunila 66 godina, prestao njen radni odnos.

Oni navode da je u obrazloženju pitanja kojim je skrenuo pažnju javnosti na zakonsku obavezu Kovačevićke da ide sa funkcije, Stjepović rekao: “Da se radi o predstavnici političkog subjekta koji nas je za 32 godine upravljanja Danilovgradom unaprijedio i pozlatio, možda bismo i progledali kroz prste. Ali pored svih otklona koje u posljednje vrijeme pokušava da napravi od loših poteza sopstvene partije, i pored svih struja i netrpeljivosti koje se svako malo pojavljuju u lokalnom odboru DPS-a, gospođa Kovačević je, ipak, paradigma za DPS u našem gradu. I kao perjanica politike koja nas je unazadila makar 50 godina, zaslužila je davno da ode. I to na izborima da ode. Na izborima koje su, upravo iz straha od naroda, zajedno i zakulisnim dogovorima sa novim koalicionim partnerima iz Ure i SNP-a, protivustavno, protivzakonito i protivpravno odložili.”

“Danas je, takođe, saopšteno da će sjednica SO Danilovgrad na kojoj će se birati novi predsjednik Opštine biti održana 4. jula. Zakazivanje ove sjednice za dan prije isteka četvorogodišnjeg mandata odbornicima potvrda je da i sama DPS većina stoji na stanovištu da su lokalni izbori nelegalno odloženi, te da će svaka odluka odbornika Skupštine opštine nakon isteka mandata odbornicima i Skupštini biti podložna preispitivanju i obaranju pred nadležnim sudovima”, piše u saopštenju.

To je, između ostalog, ocjenjuju, “ono što Demokrate tvrde otkako je nova nelegitimna parlamentarna većina ušla u ovu svojevrsnu avanturu bezakonja”.

B”ilo kako bilo, DPS odlaže neodložno – ubjedljiv poraz na lokalnim izborima u Danilovgradu, kad god da budu, jer od njih ne mogu pobjeći. A svjesno bježe, jer znaju da nemaju sa čim izaći pred građane nakon 32 godine vlasti”, zaključuju u saopštenju.

4 Comments
 1. Jakov komentariše

  Bravo Demokrate

 2. ButrosGalileo komentariše

  Šta si čekala do sad,da te neko prozove i podsjeti da si obabila.Putuj,dosta si branila prvog mafijaša.

 3. Srdjan Lonchar komentariše

  Da li neko zna, kakva je situacija bila sa LGB u starim vremenima? Da li su LGB Crnogorke smele da „izadju iz plakara“ da javno kazu da su homoseksualke? Naravno znam da nije bilo „Prajd“ parada.

 4. Sergio komentariše

  Ako se Kovačevićka razgoropadi oa krene da vas lema…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.