Problemi za Mornar: Mihailović pod znakom pitanja za Split

0

Tekuća sezona je počela izvrsno za Mornar, sa dva trijumfa, od čega prvi na vrućem terenu u Laktašima, gdje redovno padaju u evroligaši i učesnici Evrokupa. Ipak, nakon toga pet poraza, presječenih trijumfom protiv povratnika u elitni rang regionalnog „basketanja”, MZT Skoplja, prije dva kolo. Ponos Bara na zatvaranju devete runde ABA lige dočekuje Split. Pobjeda je imperativ u sjutrašnjem (ponedjeljak) meču u „Topolici”.

Ponoviću da u ABA ligi ove godine nema lakih ekipa. Ekipa Splita se baš kao i mi bori za goli život. Mi smo u problemu jer je pod znakom pitanja nastup Vladimira Mihailovića koji je u Čačku povrijedio šaku. Svakako, ako ne bude mogao da igra mi moramo imati alternative na toj poziciji”.

Dalmatinci su u još lošijoj poziciji od Barana.

Svjesni smo kvaliteta Mornara, sve su to igrači koji mogu da riješe utakmicu. Znamo da najveća opasnost prijeti od prvog strijelca lige Rasela i Mihailovića. U suženom smo rosteru, prvu utakmicu sezone odigrat će Ukić, ali daćemo sve od sebe da se iz Bara vratimo sa što boljim rezultatom. Važno je da budemo maksimalno koncentrirani i fokusirani svih 40 minuta”, rekao je šef stručnog štaba Splita, Srđan Subotić.

Rezultati i satnica: petak: Zadar – FMP 103:97; subota: Cibona – Cedevita Olimpija 78:90, Mega – Borac 86:74; nedjelja: SC Derbi – Crvena zvezda (17), Partizan – Budućnost (19), Igokea – MZT (21); ponedjeljak: Mornar – Split (18).

Trenutni plasman: FMP 7-2, Partizan 7-1, Cedevita Olimpija 6-2, Zadar 5-4, Crvena zvezda 6-1, Budućnost 5-3, Igokea 4-4, SC Derbi 4-4, Mega 3-6, Cibona 3-6, Mornar 3-5, Borac 1-8, MZT 2-6, Split 2-6.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.