Mladen Mikijelj

Milo aktivirao čitav hor DPS-ovih dječaka: Priziva li sada i Radončić nemire?

0

Šeki Radončić, lažni novinar i još lažniji pisac za jedno propagandno glasilo bivšeg režima, portal Standard osvrnuo se na pismo koje mu je poslao njegov drugar, nedavno uhapšeni bivši Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić i kazao da se ostvarila višegodišnje želja Aleksandra Velikog i Dritana Malog, BIA i GRU-a – napokon je nova oslobodilačka vlast „procesuirala“ Mila Đukanovića.

U opširnom tekstu gdje lidere koalicije Za budućnost Crne Gore proziva da su oni u stvari bili ti koji stoje iza prvobitnih poruka o krvnoj osveti, Radončić razrađuje tematiku hipotetičkog scenarija šta bi se dogodilo ukoliko Đukanović bude uhapšen. Tekst zaključuje sa rečenicom – Svi znamo što bi poslije toga uslijedilo, čime očigledno, po modelu bivšeg predsjednika Crne gore, pokušava nemušto da kaže da pojedinci planiraju nemile scene ukoliko do ovog scenarija dođe.

„Milo nije pao, kako su godinama tvrdili i obećavali njegovi kritičari “zbog krađe stotina miliona eura, ratnih zločina, naručenih likvidacija, diktature…“ Ne. Pao je na sitnici: izjavio je da zbog nesposebne aktuelne vlasti u Crnoj Gori može doći do osveta. Pošto se današnja Crna Gora, kao u nekom vremeplovu, vratila u ’48, pa njom vladaju „kožni mantili“, Đukanovića je „sustigla ruka pravde.“ Dakle, Uprava policije planira da uhapsi dojučerašnjeg predsjednika Crne Gore. I to zbog intervjua koji je dao Darku Šukoviću na Anteni M. Što je zvanično potvrdila Lepa Medenica, rukovoditeljka Višeg državnog tužilaštva u Podgorici. Uprava policije je, kako je istakla, tom tužilaštvu dostavila na ocjenu Đukanovićev intervju „radi preispitivanja eventualnog postojanja elemenata bića krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti“. Medenica je, što je veoma indikativno, potencirala da će se po potrebi „preduzeti i druge mjere i radnje u cilju donošenja odluke.“ Što znači da Đukanović Milo može biti i uhapšen“, piše vidno zabrinuti Radončić.

Radončić nastavlja da brani svog ideološkog šefa i njegove iznijete stavove u intervjuu i tvrdi da je strijela odapeta i ne može se vratiti.

„Milo je meta i mora biti uhapšen. Jer po Crnoj Gori priziva osvetu i njome prijeti. „Ruka pravde“ napokon je „ščepala za vrat“ Mila Đukanovića. A da li je Đukanović osvetnik ili je u Crnoj Gori zavladala policijska država i dvostruki aršini, vidjećemo ako se vratimo u blisku crnogorsku prošlost: 9. maj 2019. godine. Tada su u Skupštini CG, na konferenciji za novinare, nakon što su im izrečene prvostepene presude u slučaju „Državni udar“, govorili lideri DF-a, današnji predsjednik Skupštine CG Andrija Mandić i aktuelni predsjednik Odbora za bezbjednost Skupštine CG Milan Knežević. Komentarišući tu presudu Andrija Mandić je tada, za razliku od Mila, direktno zaprijetio krvnom osvetom“, piše Radončić.

On u svom ruhu nastavlja da brani Mila Đukanovića za koga tvrdi da je u pravu i da izvanredno poznaje Crnu Goru njenu tradiciju i običaje.

„Ovdje smo došli i do same srži aktuelne policijsko-tužilačke ujdurme protiv Đukanovića. I monstruoznog scenarija kako doći do glavne mete. Naime, ukoliko se Milo Đukanović optuži da će da izvrši krivično djelo osvete, policija mora da izvrši pretres i premetačinu njegovog stana, objekata na imanju porodice Đukanović u Kočanima, u Nikšiću, kancelarije u Podgorici… I tu je kvaka. Policija bi tamo, kako se nadaju autori tog scenarija, pronašla krucijalni dokaz: naslijeđeni pištolj ili trofejni ljevor. Forenzičari bi „usput“ napravili fotografije i snimke, recimo, Đukanovićih umjetničkih slika koje je dobio na poklon, namještaj, lustere, satove… Potom bi te snimke i fotografije dali huškačkim Vijestima i njihovim novinarima – snajperistima. Ako policija ne pronađe nikakvo oružje „Mila Osvetnika“, sasvim je dovoljno da ga njihovi službenici i novinari Vijesti snime okruženog sa tridesetak specijalaca antiterorističke jedinice sa fantomkama, pancirima i dugim cijevima. Čega smo se nagledali od dolaska nove vlasti“, piše Radončić

„Te fotografije i snimci bi potom obišli Crnu Goru. Sa propratnim tekstom „Gotov je“. Svi znamo što bi poslije toga uslijedilo“, zaključuje Milov novinar ne govoreći o tome šta je to što bi uslijedilo. Mada je svakom građaninu Crne Gore jasno da je ovo samo još jedan pokušaj izazivanja nemira i idolizovanja bivšeg predsjednika Crne Gore koji će svakako kad tad morati da izađe pred lice pravde.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.