Fijasko protesta: Građani obučeni u kinesku garderobu neće više slijepo da idu za onima koji nose prsluke i džempere od preko 5.000 evra!

5

Piše: Predrag Petrović

Tužna slika sa protesta koje ovih dana organizuju poražene snage, koji se od učestalih izbornih poraza nalaze u stanju političke agonije.

Kako broj protestanata, koji se organizovano dovoze iz svih gradova Crne Gore, opada i primiče se trocifrenom broju, tako su prinuđeni da iz komfornih stanova izađu i najuži članovi porodica iz vrha bivšeg režima, u pokušaju da spriječe potpuni fijasko protesta.

Protestanti, obučeni u najjeftiniju kinesku robu sa buvljaka, se dive skupocjenim odijelima i ostalim odjevnim predmetima koje nose njihovi idoli Jefto, Peđa, Lidija, Raško, Draginja…

Broj građana koji se odazivaju na proteste je sve manji jer je sve više onih koji su shvatili da i u politici, kao i u govoru, može doći do supstitucije glasa ,,R“, pa tako

Milo nije više ,,b(r)itva“ već samo ,,b(l)itva“.

Dok su nekada DPS-ovci ljubomorno čuvali jeftine zahvalnice sa potpisom Mila Đukanovića, uramljivali ih i kačili na zidove svojih domova, visoki funkcioneri su u svojim ormarima kačili skupocjenu garderobu, gdje su pojedini odjevni predmeti koštali po više hiljada eura.

Protestanata je sve manje, nema više lažnih obećanja i zahvalnica, već se dijele samo dnevnice i sendviči od najjeftinije ,,užegle“ salame, koje ima pakuju radnici ,,France“, čiji je direktor, nekadašnji NKV radnik u klanici ,,Bjelasice“ , devetesetih godina prošlog vijeka dužio japaner.

Na protestima se brani bogatstvo porodice Đukanović, Brković, Pejović, France, Bokan, braće Ban i ostalih DPS-tajkuna, jer kod njih uvijek postoji strah da se ne vrati vrijeme prije nego što su se obogatili.

Često se bude noću iz košmara, u kome su sanjali da su ponovo obučeni u jeftine ,,Jumko“ džempere, da prodaju razglednice ispred ,,Robne kuće Beograd“, zavaruju auspuhe, nose konduktersku torbu punu sitniša, voze japaner…

Tek kada popiju malo slatke vode i potpuno se razbude shvate da je to bio samo san, i njihova prošlost, a da oni i dalje imaju milione eura na tajnim bankarskim računima, da je i dalje njihov  Aluminijski kombinat, Vektra, Voli, Franca, mnogobrojni hoteli i zgrade po Crnoj Gori.

Na sreću većinske Crne Gore ta vremena polako prolaze i sve oči su uprte u Tužilaštvo i usvajanja i primjenu Zakona o porijeklu imovine, kada će se snovi iz kojih se tajkuni često bude postati njihova stvarnost.

Za to vrijeme sve će biti manje DPS-ovaca na protestima, jer će i oni najodaniji shvatiti da ne brane Crnu Goru od Srba i Rusa već brane bogatstvo fukcionera DPS-a i njihovih satelita.

Svi oni koji ovih dana organizuju proteste pod sloganom ,,Ima nas“ rade to samo da sebe zaštite i ohrabre, jer kod njih je zavladao veliki strah, kako latinska poslovica kaže: ,,BOGATSTVO DRHTI, SIROMAŠTVO JE SLOBODNO“.

5 Comments
 1. E viva komentariše

  Jel Srbija prosla dalje u fudbalu…
  Kako je dobroooo, gdje je ona abetinja , ne javlja se vise

 2. Qyu komentariše

  Jeste,bila je tamo gdje Montenegro nikad biti neće dok ne postane Crna gora !eViva parizer !

 3. Buki komentariše

  E viva vaško primiri i ne stavljaj Srbiju u ta usrana usta….Portugal ce da samelje tvoje siptare …

 4. xxy komentariše

  E Viva , da li se Crna Gora plasirala za dalje takmicenje na SP.
  A da nije se uopste plasirala na SP a ni na proslim , a rugajìte se Srbiji .

 5. TUTINAC komentariše

  MILO LOPOVE MILO LOPOVE ODE TI U KURAC ZAJEDNO SA TVOJOM SVITOM I POLTRONIMA .

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.