Srpkinje zaslužile više od remija

0

Ženska fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je neriješeno, 1:1, sa selekcijom Islanda u prvom meču baraža za plasman u Diviziju A lige nacija. Revanš je 27. februara. Moglu su domaće i mnogo više u ovom meču, ali sreća je ostala u travi.

Srbija je napadala od početka, priprijetila u nekoliko navrata i u 19. minutu dobila korner.

Tijana Filipović je samo pomjerila loptu iz kornera do Jelene Čanković i krenula ka naprijed, Čankovićeva je podigla loptu, Filipović sjajno pratila i postigla gol za Srbiju i vođstvo 1:0!

Nažalost, radost igračica Srbije i malobrojnih navijača na tribinama Sportskog centra u Staroj Pazovi nije dugo potrajala.

U 24. mintu nakon neobjašnjivo smušene reakcije kapitena Violete Slović i Nevene Damjanović u gužvi ispred gola Srbije, Ostrvljanke dolaze do izjednačenja. Gol je postigla defanzivac Hlin Eiriksdotir. Možda samo odbrana Srbije nije očekivala da Islanđanke mogu da ubace iz auta loptu u peterac, letjela je ta lopta dvadesetak metara.

Majstor za ubacivanje auta je Svendis Jane Jonsdotir, dvadesetdvogodišnja fudbalerka Volfsburga.

Prvo poluvrijeme igralo se u veoma dobrom ritmu, obje reprezentacije su nakon golova imale po jednu veoma dorbu priliku, ali su mreže ostale mirne.

Srbija je bila ta koja je češće bila pred golom rivala, ali su akcije ostajale nedovršene i nedorečene i na odmor se otišlo u neriješen rezultat.

Tempo ne da nije opao u drugom poluvremenu, nego je Srbija još jače napadala.

Nizale su se prilike, dobri šutevi, zatresla se stativa u nekoliko navrata, ali gola jednostavno nije bilo. Ivarsdotir je upisala četiri odbrane.

U 82. minutu Dina Blagojević je dobila direktan crveni karton, možda i prestrogo, ali to je bio utisak sudije, a VAR ne postoji.

Nije uspjela Srbija da dođe do zaslužene pobjede u ovom duelu, ali su djevojke iz Srbije pokazale kako se igra srcem za reprezentaciju i svoju zemlju.

POKLON ZA ALEGRU POLJAK

Alegra Poljak je dobila na poklon dres za 50 odigranih mečeva za reprezentaciju.

Na svoje poklon dresove (bilo kakve) i dalje čekaju Violeta Slović i Milica Mijatović. Slović je u petak odigrala 92, a Mijatović 91. utakmicu za reprezentaciju.

SRBIJA – ISLAND 1:1 (1:1)

Stadion: Kampa Fudbalskog saveza Srbije u Staroj Pazovi. Strijelci: Filipović u 19. za Srbiju i Eiriksdotir u 24. minutu za Island.

SRBIJA: Kostić – Petrović (od 89. Matejić), Slović, Damjanović, Frajtović – Čanković, Blagojević, Milivojević – Poljak (od 89. Ilić), Damnjanović, Filipović (od 65. Mijatović).

ISLAND: Ivasdotir – Gudr. Arnardotir, Vigosdotir, Sigurdardotir, Heidersdotir – Johansdotir, Vihjalmsodotir, Magnusdotir (od 58. Antonsdotir) – S. Jonsdotir, H. Eiriksdotir (od 69. Kristinsdotir), Zomers (od 58. Haldorsdotir).

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.