U Portugalu uhapšeni Igor i Vladimir Božović

1

U Portugalu, u gradu Redondo su danas po potjernici podgoričkog Interpola uhapšeni Kotorani Igor (50) i Vladimir Božović (30), navodni pripadnici kavačkog klana..

Igor Božović se potražuje zbog stvaranja kriminalne organizacije, dok se Vladimir, osim toga, potražuje zbog iznude i nedozvoljenog držanja oružja i eksplozivnih materija.

“Naime, Igor Božović. se sumnjiči da je od početka novembra 2011. godine pa na dalje, na području Kotora, Tivta i Budve stvorio kriminalnu organizaciju zajedno sa Slobodanom Kašćelanom koja je imala za cilj vršenje više krivičnih djela za koja se po zakonu može izreći kazna zatvora od četiri godine i teža kazna, u kojoj je za sebe odredio da planira izvršenje krivičnih djela u budućnosti, daje uputstva i naredbe članovima kriminalne organizacije u pravcu izvršenja krivičnog djela, da obezbjeđuje materijalna sredstva za izvršenje krivičnih djela i da sam vrši krivična djela”, navode iz policije.

Vladimir Božović se sumnjiči da je kao član kriminalne organizacije  prihvatio da primjenjuje nasilje i zastrašuje druga lica kroz vršenje krivičnih djela iznude, da nabavlja, drži i skladišti oružje, eksplozivna sredstva, pancire za potrebe članova kriminalne organizacije, te da održava vezu sa određenim članovima kriminalne organizacije, radi prenošenja uputstava koje mu daje organizator.

“On je tako u maju 2016. godine pokušao da iznudi novac u iznosu od preko 30.000 evra od K.B., pa je nakon neuspjelog plana, u julu iste godine počinio krivično djelo teško djelo protiv opšte sigurnosti u sticanju sa krivičnim djelom nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, aktiviravši eksplozivnu napravu koju su prethodno postavili na vozilima oštećenog K.B”, dodaju oni.

Iz policije dodaju da su prema operativnim podacima osumnjičeni visokorangirani članovi organizovane kriminalne grupe iz Kotora, a za njima su raspisane međunarodne potjernice od 2017. godine, nakon čega su i otpočete aktivnosti ciljanog traganja.

“Tom prilikom prikupljen je značajan broj saznanja o mogućim lokacijama, kretanju i kontaktima, koja su kasnije razmijenjena putem međunarodne operativne policijske saradnje sa partnerskim službama više zemalja i EUROPOL-a. Danas je u gradiću Redondo u Portugaliji, nakon višenedeljne akcije portugalske policije, locirana kuća – vila u kojoj su boravila međunarodno tražena lica, nakon čega su oni i lišeni slobode”, podsjećaju oni.

Prilikom pretresa i objekta, pronađena su falsifikovana lična dokumenta Bugarske i Hrvatske sa drugim identitetima, a koja su koristila ova međunarodno tražena lica, kao i jedan pištolj.

1 Comment
  1. Miki komentariše

    Dobice besplatnu kartu do Crne Gore,par sati ispitivanja i pravac kuci,banana drzava

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.