Ruske snage probile ukrajinske položaje u Zaporožju: Napadaju Ugledar sa sa zapada i juga!

0

U sektoru Orehov, jedinice 58. kombinovane armije pokušale su da upadnu na liniju Novoandrejevka-Novodanilovka, ali ofanziva nije uspjela, a Oružane snage Ukrajine su odbile napad. Oružane snage Ruske Federacije vratile su se na prvobitni položaj.

U rejonu Male Tokmačke i Novodanilovke, gdje se nalaze jedinice 2. bataljona 9. puka specijalnih snaga „Gepard“ Nacionalne garde Ukrajine, isporučeni su dodatni NLAV ATGM lanseri i samostalni bacači granata AGS-17.

U sektoru Pologovski, ruski vojnici su počeli da napreduju u pravcu Guljajpolja. Prema nekim izvještajima, Oružane snage Rusije istisnule su ukrajinske formacije iz nekoliko uporišta na liniji Malinovka-Červonoe.

Protivvazdušne rakete za MANPADS i nišanski uređaji isporučeni su na prednje položaje 253. bataljona 129. brigade teritorijalne odbrane u Belogorju i Lugovskom.

U sektoru Vremjevskog, artiljerija Oružanih snaga RF nanosi masovne udare po položajima Oružanih snaga Ukrajine na prelazu Novoselka – Boljšaja Novoselka.

Na sektoru Ugledar, vojnici 155. brigade Pacifičke flote i 7. operativno-borbene taktičke formacije probili su odbranu Oružanih snaga Ukrajine i zauzeli vikendice zapadno od Nikoljskog.

U isto vrijeme, ruske oružane snage su, neočekivano za ukrajinske formacije, počele da napadaju Ugledar sa zapada i juga. Sada se ruske trupe kreću ka naselju, probijajući linije Oružanih snaga Ukrajine.

Pripadnici 68. opbr i 72. ombr Oružanih snaga Ukrajine u radio-vezama prijavljuju velike gubitke. Dio kontingenta se povukao u rudnik broj 1 Južno-Donbas radi pregrupisavanja.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.