Redakcija BORBE pita ministarku odbrane: Za klimatizaciju i grijanje broda “Jadran” uloženo 100.000 evra, a sistem ne radi!

8

Pošto u Ministarstvu odbrane za proteklih 77 dana nije napravljen ni jedan pomak, kako u kadrovskom tako ni na polju otkrivanja ogromnog broja koruptivnih radnji, zloupotrebe i nanošenju štete budžetu u višemilionskim iznosima, u narednom periodu postavljaćemo pitanja o istima i zahtijevamo jasne i precizne odgovore.

Počećemo sa lakšim pitanjima, a jedno od takvih je da li je tačno da je bivšem Jadranskom brodogradilištu Bijela plaćeno 100.000 evra za ugradnju sistema za klimatizaciju i grijanje na školskom brodu ,,Jadran” , prilikom njegovog remonta, a da je ovaj sistem radio svega par dana. Remont š.b.,, Jadran” započet u mandatu Milice Pejanović Đurišić, a završen u mandatu Predraga Boškovića, a sa ovim očigledno namještenim poslom i njegovim štetnim posledicama isti su bili upoznati.

Realizaciju ovog tendera, koji je trajao više od tri godine, pratilo je grubo kršenje Zakona o javnim nabavkama, šteta po budžet je mnogo veća od navedenih 100.000 evra, jer je ovaj primjer samo jedan u nizu, a mijenjanje tenderske dokumentacije je vršeno skoro na dnevnom nivou. Ispitati ulogu samog vrha Ministarstva odbrane kao i tenderske komisije i nadzornog organa i objelodaniti stvarnu štetu koja je ovim poslom nanijeta budžetu Crne Gore.

8 Comments
 1. Senad komentariše

  To jedino ministarstvo koje jos uvijek cuti a bilo je najpodloznije korupciji u proteklom periodu.
  Ministarku treba ohrabriti.
  Sta je sa zaposljavanjim
  Sta je sa oficirima akterima izbora
  Sta je sa ificirima u diplomatskoj sluzbi a prepoznati su kao kadrovi DPS.
  Sta je sa javnim nabavkama u proteklim godinama.
  Sta je sa stanovima
  Do kad ce tamo da sjede kadrovi kao sto su Volkov, Ljuljaj
  Jeste li ispitali tendere oko kupovine helikoptera i oklopnih vozila
  Jeste li ispitali koliko i kome je isplaceno novca za navodno odrzavanje objekata
  Koliko zapislenih radi sa kipljenim diplomama
  Jeste li ispitali prijem 39 lica u cin oficira u oci izbora
  Koja firma odrzava putnicka vozila i koliko to kosta
  Jeste li ispitali nabavku hrane, odece a posebno obuce
  MINISTARKO PROBUDITE SE

  17
 2. Bole komentariše

  Ako budete postavljali pitanja imate vi materijala da to radite danima. Toliko toga je radjeno za sta treba dati makar objasnjenja. Nabavke su samo jedan dio. A tu posebno pitanje treba postaviti sta je bio osnov za odluku o nabavci. Koja je namjena i upotreba nabavljenih sredstava? Koliko se struka pitala kod odabira nabavljenih sredstava? I tako redom. A sto se kadrovanja tice…to je gordijev cvor koji niko razrijesiti ne moze do kraja. Medjutim, najveci je problem sto se nakon 77 dana i ne pokusava.

  12
 3. bitak komentariše

  A NAJVAZNIJE PITANJE:STA JE SA OGROMNOM VOJNOM IMOVINOM KOJA JE NESTALA????

  12
  1. Tajci komentariše

   Naravno da je to jedno od najvaznijih pitanja. Ali tu definitivno ima mjesta za detalnju istragu od strane tuzilastva. Naime, niz slucajeva proglasavanja viskom odredjenih sredstava, lokacija, prostora i niza drugih stvari prekriveno je velom sumnje. Za procjenu ovih stvari navodno je predloge davala struka a nakon toga su takvi pojedinci nagradjivani raznim vrstama atraktivnih namjestenja. Takve, navodno neperspektivne stvari, su cesto prodate po cijenama koje su ispod nivoa pristojnog a mnoge su i do danas mogle biti koriscene i u potpunosti funkcionalne. Primjera koji potvrdjuju ovu tezu je na pretek.

   10
 4. Aleksa komentariše

  Ministarka da hitno da povuce iz Brusela svog prijatelj admirala Samardzica koji je u NATO lobirao za njen izbor na mjeso ministra.
  A onda da ispita njegovu ulogu u privatizaciji brojnih vojnih lokacija na moru. Kako je stekao imovinu na primoriju i u Beogradu. Mi casni mornari to ocekujemo od ministarke.

  13
  1. Tajci komentariše

   Iz brisela i svih drugih inostranih pozicijaa treba povuci sve, bez izuzetka, jer su to sviraci iz istog orkestra. I svi su najprije davali svoj doprinos u zemlji a onda su uhljebljeni na nepristojno atraktivne polozaje u inostranstvu. A pomenute zasluge su sticane jedino i iskljucivo politickim radom. Znanje, profesionalnost a pogotovu patriotizam kod njih ne postoji ni u tragovima.

  2. Perko komentariše

   Koliko je zaposljeno u vojnoj obavjestajnoj sa kupljenim diplomama

 5. Crni Guja komentariše

  Ko je pratio situaciju oko Budve cuo je da su objavili na konferenciji da je ogromno skladiste puno opreme za vanredne situacije, kreveta, satora, sve sto je potrebno ispraznjeno i odnijeto za PG. A koliko je takvih po Crnoj Gori i dje su nase vojne rezerve!? Kako se rasprodala po primorju vojna imovina, kasarne, prostori poslovni to je kupovao kako je ko stigao. Ovdje je grijanje ma ni vrh ledenog brijega

  10
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.