Pavićević: Krivokapićeva vlada je neekspertska i nesposobna, potrebna je rekonstrukcija!

11

Vlada Crne Gore, predvođena premijerom Zdravkom Krivokapićem, za prvih 100 dana rada se pokazala kao neekspertska i nesposobna, ocjenjuje Vladimir Pavićević, direktor podgoričkog Društva za istraživanje politike i političke teorije. Ističe i da bi bilo racionalno da se desi rekonstrukcija i da nova crnogorska vlada zaista krene putem reformi.

Krivokapić je imao sastanke s predstavnicima vladajuće većine, prije svega s Demokratskim frontom. Najavljena je i mogućnost rekonstrukcije vlade. Koliko je to izvjesno?

– Vlada Zdravka Krivokapića od starta ima nekoliko konstrukcionih grešaka, od kojih se jedna tiče neuključivanja političkih autoriteta najsnažnije pobjedničke grupacije u vladu Crne Gore. Izbori u Nikšiću su pokazali da je i bez gospodina Krivokapića Demokratski front najjači na strani novih pobjednika i ta činjenica je, po logici stvari, nametnula pitanje rekonstrukcije Krivokapićeve vlade. Bilo bi racionalno da se rekonstrukcija desi i da nova crnogorska vlada zaista krene putem reformi.

Obilježeno je 100 dana rada nove crnogorske vlade. Koju biste joj ocjenu dali?

– To bi bila jedva prelazna ocena, dakle dva minus. Ogromni broj građana Crne Gore koji su zagovarali razvlašćivanje Milovog DPS primjećuje da se gospodin Krivokapić ne snalazi dobro na mjestu predsjednika vlade i da njegova vlada u prvih 100 dana nema rezultate koji su bili očekivani. Građani ipak i dalje pokazuju strpljenje jer je u poređenju s katastrofalnom vladavinom DPS i ova, Krivokapićeva vlada, prihvatljivija.

Šta možete pohvaliti, a šta zamjerate?

– Pohvalno je što je revidiran onaj neustavni i diskriminatorski Zakon o slobodi vjeroispovesti, koji je DPS bio jednostrano usvojio. Građani zamjeraju što premijer i ministri mnogo pričaju o tome da mnogo rade i da do kasno ostaju na poslu, a rezultata toga rada nema. Zakonodavne inicijative Krivokapićeve vlade su skoro neprimjetne, problemi se ne rješavaju, čak se gomilaju. Njegova vlada se za prvih 100 dana pokazala kao neekspertska i nesposobna.

Kako se DPS Mila Đukanovića snalazi u opoziciji?

– DPS Mila Đukanovića se našao u ulozi sigurnih gubitnika. Šta god da urade i kakav god rezultat da postignu, s njima neće niko da sarađuje i zato gube jednu po jednu opštinu u Crnoj Gori. Strašan je apsurd da je nekada dominantna politička struktura u crnogorskoj politici danas svedena na to da proslavlja svoje poraze.

Šta su pokazali izbori u Nikšiću – da DPS zasad definitivno ide u istoriju ili da Đukanović neće odustati lako od vlasti u Crnoj Gori?

– Cio izborni proces u Nikšiću je pokazao da smo u epohi daljeg razvlašćivanja DPS u različitim crnogorskim opštinama. DPS je imao jednu šansu – da se na vanrednom kongresu suštinski reformiše i da se suoči sa svim greškama koje su dovele do pada te stranke. Umjesto toga, kongres DPS poslužio je za još jedno faraonsko postavljenje gospodina Đukanovića na čelo partije. Time je spriječena bilo kakva mogućnost da se ta stranka uskoro ponovo nađe u vlasti.

Izvor: Kurir.rs

11 Comments
 1. Litijas komentariše

  Sto prije, to bolje. Krivokapic je pokazao nemoc i neprofesionalnost.

  16
  2
 2. Bot23 komentariše

  Bili bi oni sposobniji da im DF non stop ne podmeće klinove pod točkove, umjesto da poguraju zajedno za dobrobit društva.

  5
  10
  1. Realan komentariše

   TACNO DPS JE DJELIMICNO RAZVLASCEN ALI DOK SE I DF NE MARGUNALIZUJE ,A U URA JE NA DOBROM PUTU DA BUDE IZBRISANA KAO DPS NEMA SRECE.SLEDECU VLADU CE SIGURNO TVORITI STRANKE UMJERENIH I PRIHVATLJIVIH PROGRAMA SVAKAKO SA STRANKAMA MANJINSKIH NARODA.STOZER TE VLADE CE BITI DEMOKRATE ,KOJE IMAJU PODRSKU AMBASADA,A LJUDI SVE POTEZE VUKU KAO NA SAHOVSKOJ TABLI .

   3
   8
 3. Kontra revolucija komentariše

  @Bot 23,
  naravno da bi bili bolji !.
  Plan bi im se potpuno ispunio, Djukanovic bi bio ponovo na vlasti a Srbi bi vec sedeli na traktorima !.
  Samo malo morgen, ovaj put nema od toga ništa, zapad je vec video svoju grešku, samo su nesposobni da je i priznaju !.

  5
  1
 4. Gojko komentariše

  Pavićeviću koliko te plaća Vučko da laješ

  7
  10
 5. Raco komentariše

  Pvićević ne uvija noga od hepija do CG laje li laje,
  Doskorašnji šef i ideolog Anđele Ivanović
  Ni voda ni vino,mućni pa prospi

  8
  7
 6. Rada komentariše

  Je li ovo koalicioni demokrata?

  6
  3
 7. eeee komentariše

  Bečića za premijera ! 😭

 8. Gabrijela komentariše

  Prijeko je potrebna rekonstrukcija, pogotovo su ovi ministri koji su bili u Dps administraciji neefikasni i neagilni.

 9. Obilića Poljana komentariše

  Očekivali smo da će se neki procesi odvijati dosta brže i efikasnije nego što je to slučaj trenutno. I moraće tako biti, stiču se uslovi i sve veća neophodnost za tim se javlja.

 10. sanya261 komentariše

  Krivokapic je pokazao samo da umije da se okrene protiv onih koji su ga doveli na mjesto premijera. Nadam se da ce u buducnosti praviti kompromise i dogovore sa predstavnicima koalicije ZBCG i da ce to dati pozitivan rezultat.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.