Mladen Mikijelj

Peticija kojom se traži da se strani vojnici dovedu u Ukrajinu osvanula je na sajtu Vladimira Zelenskog, do sada je potpisalo 400 ljudi

0

Odluka treba da se dostavi na odobrenje Vrhovnoj radi Ukrajine, a peticiju je za sada potpisalo oko 400 ljudi od 25.000 koliko je potrebno da bi se uzela u razmatranje

„Molim vas da što prije donesete odluku da zatražite vojnu pomoć od svake od zemalja članica Evropske unije, Velike Britanije, Severne Irske i Sjedinjenih Američkih Država, a u vezi sa uvođenjem njihovih trupa u teritorije Ukrajine u cilju odbijanja oružane agresije Ruske Federacije“, navodi se u tekstu peticije na stranici predsjednika Ukrajine.

Dodaje se da ova odluka treba da se dostavi na odobrenje Vrhovnoj radi Ukrajine.

Peticija do sada ima oko 400 potpisnika, od 25.000 glasova koliko je potrebno da je Zelenski razmotri.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je u februaru da zapadni lideri razgovaraju o mogućnosti slanja trupa u Ukrajinu. On je priznao da konsenzus još nije postignut, ali da se ništa ne može isključiti“.

Makronove riječi oštro su kritikovali brojni NATO partneri, uključujući Njemačku, kao i političke snage u samoj Francuskoj, navode „RIA Novosti“.

Iz Kremlja su upozorili na potencijalne opasnosti od preuzimanja takvih akcija, kao i na potencijalnu opasnost od direktnog uključivanja u aktuelni sukob.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.