NATO solidarnost i partnerstvo na djelu u Donbasu: Ukrajinski vojnici ubili dvojicu grčkih kolega!

0

Grčko ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da su dva grčka vojnika poginula, a još dva teško povrijeđena u incidentu sa ukrajinskim vojnicima u blizini linije razgraničenja sa proruskim snagama.

Ranije danas je ministarstvo spoljnih poslova uputilo preporuku grčkim državljanima koji se nalaze u Ukrajini da odmah napuste tu zemlju.

U saopštenju ministarstvo navodi da su tri ukrajinska vojnika odgovorna za smrt i povrede četvorice Grka u selu Hranitneu blizu linije razgraničenja, prenio je Rojters.

Takođe se navodi da je incident izbio nakon što su se grčki i ukrajinski vojnici posvađali iz „beznačajnog razloga“.

U saopštenju nije navedeno šta su Grci radili u toj oblasti, ali je zvaničnik grčkog ministarstva rekao da incident nema nikakve veze sa trenutnim sukobom u regionu.

Ovaj „beznačajni“ incident možda na najbolji način opisuje nivo solidarnosti u NATO paktu i spremnost njenih članica da „ginu“ zajedno sa Ukrajincima u slučaju eventualne ruske agresije.

Gest ukrajinskih vojnika ne predstavlja idealnu pozivnicu savezničkim NATO vojnicima na zajedničku borbu protiv nadolazećeg „neprijatelja“ sa Istoka i ne preporučuje baš Ukrajinu za narednu članicu Sjevernoatlantskog pakta.

(Novosti online)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.