Odbrana Duška Kneževića traži saslušanje Đukanovića za aferu “Koverat”

4

Odbrana predsjednika Atlas Grupe dr Duška Kneževića podnijela je Specijalnom državnom tužilaštvu krivičnu prijavu protiv Glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića jer nije postupao po zakonu povodom uništavanja službene dokumentacije.

Advokat Zdravko Đukanović kazao je da je Glavni specijalni tužilac bio upoznat sa uništavanjem dokumentacije, ali nije reagovao ni na koji način.

“Katnić nakon parlamentarnih izbora, u periodu od 31.08.2020. do 4.12.2020, nije preduzeo zakonom predviđene radnje, koje je kao Glavni Specijalni tužilac bio u obavezi da preduzme i nije pokrenuo krivične postupke protiv državnih službenika ANB i državnih službenika Vlade Crne Gore, koji su uništavali službenu dokumentaciju u periodu od parlamentarnih izbora pa sve do formiranja nove Vlade Crne Gore. Glavnom specijalnom tužiocu je u vrijeme kada je uništavana službena dokumentacija bilo poznato da službena lica ANB i Vlade Crne Gore uništavaju službenu dokumentaciju, te mu se zato na teret stavlja izvršenje krivičnog djela Zloupotreba službenog položaja iz člana 416 stav 1 Krivičnog zakona”, kazao je advokat Zdravko Đukanović.

On je obavijestio javnost i da je Viši sud u Podgorici održao ročište u predmetu Koverta, u kome su optuženi Slavoljub Stjepović i Duško Knežević, ali da mu sud nije uručio poziv za ročište, dok Nemanja Jolović iz zdravstvenih razloga nije mogao da prisustvuje ročištu, o čemu je obavijestio sud.

“Očigledno je da se i tužilaštvu i sudu žuri da po svaku cijenu podignu nezakonitu i besmislenu optužnicu u kojem SDT stavlja na teret Dušku Kneževiću da je organizovao kriminalnu grupu koja bi preko Slavoljuba Stjepovića od Duška Kneževića uzimala novac. Odbrana će zbog nezakonito održanog ročišta preduzeti potrebne pravne radnje. U ovom krivičnom postupku, kao što je svima osim Milivoju Katniću poznato, istina da je  Duško Knežević bio prinuđen da preko Slavoljuba Stjepovića finansira DPS, dok je Glavni Specijalni tužilac Milivoje Katnić vršio pritisak na vozače Duška Kneževića da daju lažne izjave u kojima bi iznijeli netačne tvrdnje da su oni mijenjali novac po nalogu i za potrebe Demokraskog fronta”, saopštio je Đukanović.

U krivičnom postupku utvrđeno je da ne postoji nikakva krivična odgovornost od Kneževićevih vozača, a SDT i Milivoje Katnić još uvijek kao taoca, koji ima ulogu svjedoka saradnika, drže Vlatka Rašovića.

“Odbrana Duška Kneževića će u ovom krivičnom postupku predložiti saslušanje Mila Đukanovića, predsjednika Crne Gore, po čijem nalogu je Glavni Specijalni tužilac postupao, kao i službenike Specijalnog državnog tužilaštva kojima je poznato da je Milivoje Katnić preduzimao opisane radnje. Istina je jasna i neumoljiva: Duško Knežević nije organizovao kriminalnu grupu, već je kriminalnu grupu organizovao Milo Đukanović kako bi Dušku Kneževiću uzimao novac. Slavoljub Stjepović je uzeo 97.000 eura za svoje lične potrebe i potrebe DPS-a,  a postupci Milivoja Katnića i njegovih nalogodavaca iz DPS-a predstavljaju kriminalne radnje koje kao takve moraju biti procesuirane pred tužilaštvom koje bude bilo spremno da obavlja svoju zakonom previđenu funkciju”, kazao je Đukanović.

4 Comments
 1. Samuela CH komentariše

  E moj Dusko, Je li to samo? Zalosno je da nasa Drzava plati ostetu koja ti je nanijeta. Ukoliko se to desi, treba strpati u dozivotnu tamnicu one koji su doprinijeli tome. Svkome je jasno da si morao raditi sto si radio da bi imao svoj biznis. Svako zna da si patariota i izuzetno osjecajan covjek koji voli svoju otadzbinu i svoj narod.

 2. Ratka komentariše

  Postovani Dusko,
  Demokratski Front je buducnost Crne Gore. Borci, heroji. Podnijeli su najveci teret za narod. Svi ostali su se ubacili u Vladu i izabrali fotelje. Da u njima ima postenih, to bi priznali. Ali treba izglasti zakone da se ne dolazi u situaciju kao sa Katnicem da ucjenjuje. On ima razlog za to. Neka pogleda generala Dikica na televiziji Hepi i neka da komentare narodu. Njegova snaga je slabost Drzave i naroda. Ko su zlikovci koji bijede narod radi necijeg “ajtera”. Ovjde neko mora directno u Spuz pa neka se dokazuje otuda. Drzavni udar, bruka i sramota i posebna tuga i greota. Topuz mora dje zakona nije. Bice knjiga od jadnih mucenika koji su muceni od strane satanista. Plakala sam kad sam slusala komentare generala Dikica. Pogledajte mu facu kada je izasao iz cumeza osudjen na pravdi Boga. Da Bogda proklet bio svako ko kopa jamu duznome.

 3. Milica komentariše

  Sve oni unistavaju samo da se spase, ali to ne smije da prodje !

 4. lorena komentariše

  Sve zasluzne kazne da se pripreme! Pocinioci sa kaznom u rukama..

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.