Mladen Mikijelj

Grčki poljoprivrednici protestvuju u Atini

0

Grčki poljoprivrednici su dovezli danas traktore u Atinu kako bi protestovali ispred parlamenta zbog sve većih cijena energenata, konkurencije iz inostranstva i neriješenih problema zbog nedavnih poplava.

Njihov protest prati proteste poljoprivrednika u drugim djelovima Evrope, uključujući Francusku, Belgiju, Holandiju, Poljsku i Italiju, gdje su farmeri započeli slične demonstracije. Grčki sindikat poljoprivrednika je bio u pregovorima sa premijerom Kirjakosom Micotakisom nekoliko nedelja, ali oni kažu da mjere koje su najavljene nisu dovoljne da se ispune njihovi zahtjevi, prenio je „Katimerini”.

U ponedeljak uveče, poljoprivrednici su poređali traktore i pikap vozila duž autoputa, dok su se okupljali u centralnoj Grčkoj kako bi zajedno otišli u Atinu.

„Postoje mnogi problemi, većina od njih je gorivo i cijena energenata. Prošla nedelja je bila katastrofalna za farmere, nismo proizvodili grožđe, maslinovo ulje, pravili smo malo pamuka koji je otkupljen vrlo jeftino”, rekao je jedan od poljoprivrednika.

U utorak ujutro, desetine poljoprivrednika došlo je brodom u luku Pirej sa južnog ostrva Krita, a dio poljoprivrednika došao je autobusima iz kopnenog dijela. Glavni skup zakazan je za 16:30, prenosi Tanjug.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.