Prije devet godina počeo rat „Škaljaraca“ i „Kavčana“: Radoman ubijen kao prva žrtva obračuna kotorskih klanova

0

Cetinjanin Goran Radoman (37) ubijen je 20. februara 2015. godine u Beogradu, čime je počeo rat do tada jedinstvenog klana iz Kotora, koje su podijelio na „Škaljarce“ i „Kavčane“.

Radoman je, podsjetimo, likvidiran u garaži zgrade u kojoj je živio sa porodicom na Novom Beogradu.

Iako je njegovo ubistvo godinama bilo nerasvetljeno, prije dvije godine otkriveno je da je Radomana ubio Beograđanin Luka Starčević (32), koji je 2020. godine uhapšen u Brazilu.

Starčević se, navodno, u toj zemlji tereti za još tri ubistva, među kojima je i likvidacija Zaječarca Marjana Jocića (39).

Povod za ubistvo Radomana bio je nestanka čak 200 kilograma kokaina u decembru 2014. godine, koji je do tada jedinstveni kotorski klan čuvao u njegovom stanu u Valensiji.

S obzirom da se nije znalo ko je ukrao kokain, krenula se sa međusobnim optužbama, sumnjama, a na kraju i sa likvidacijama.

Kako se sumnja, Radomanov ubica je kobnog dana došao u garažu na Novom Beogradu, u kojoj je Cetinjanin iznajmljivao stan, te čekao žrtvu.

Kada se pojavio blindirani BMW u garaži, egzekutor je bio spreman. Radoman je izašao iz luksuznih kola i uputio se ka liftu, a na tom mjestu ga je čekao ubica, koji ga je izrešetao sa 25 metaka iz heklera.

Istražitelji su tokom uviđaja prikupili brojne dokaze, među kojima i DNK trag Luke Starčevića.

Njegovi otisci su nađeni ispod Radomanovog blindiranog BMW na GPS uređaju za praćenje.

Osumnjičeni Starčević je uspio da pobjegne iz zemlje, a za njim je tada raspisana Interpolova potjernica.

Sumnjalo se da se ubica tokom godina bekstva skrivao u Španiji, a da je potom otišao u Brazil, gdje je i uhapšen 2020. godine.

„Nakon serije ubistava u Brazilu 2020. godine, tamošnja policija uhapsila je lokalnog narko-bosa iz Sao Paula i njegovu desnu ruku Luku Marića, koji je kod sebe imao hrvatski pasoš. Identifikacijom je utvrđeno da je Marić zapravo Starčević, i tada je otkriveno da je osumnjičeni za tri ubistva u Brazilu, a Srbije je 13. oktobra 2020. godine tražila njegovo izručenje zbog sumnje da je ubio Gorana Radomana“, pisali su mediji.

Radoman se, inače, zvanično bio pomorac, ali je iza sebe imao unosan biznis „sa druge strane zakona“.

Između ostalog, Cetinjanin je bio u zatvoru na Kubi, gdje je 2012. osuđen na sedam godina zatvora zbog izazivanja saobraćajne nesreće u kojoj je poginula Kubanka.

U međuvremenu je izručen Srbiji, gdje je i ubijen.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.