Abazović se sastao sa Plenkovićem: Hrvatska je saveznik Crne Gore od kojeg imamo velika očekivanja!

3

Hrvatska je saveznik Crne Gore koji najbolje razumije kontekst Zapadnog Balkana i od kojeg imamo velika očekivanja kada su u pitanju evropske integracije Crne Gore, konstatovao je
predsjednik Vlade Crne Gore dr Dritana Abazovića tokom bilateralnog sastanka sa predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejom Plenkovićem, na marginama Svjetskog
ekonomskog Foruma u Davosu.

Pozivajući još jednom premijera Abazovića da tokom juna zvanično posjeti Zagreb, predsjednik Vlade Hrvatske Plenković je Abazoviću čestitao na inkluzivnom pristupu prilikom formiranja Vlade i iskazanog poštovanja prema hrvatskoj nacionalnoj manjini.
Crna Gora ima podršku Hrvatske u evropskim integracijama, ali se odnosi u tom smislu trebaju još jače intenzivirati, istakao je Abazović.

Na samom početku, premijer Abazović se svom kolegi Plenkoviću zahvalio na pozivu za zvaničnu posjetu Zagrebu, naglašavajući da je susret idealna prilika za dalji podsticaj međusobne saradnje.
U veoma teškom vremenu za Ukrajinu i izazovnom za Evropu i NATO saveznike, potrebno je pokazati zajedništvo i solidarnost, ali i čvrstu volju da se adekvatnim mehanizmima suprotstave agresiji Rusije na Ukrajinu“, naglasio je Abazović.

Tokom sastanka konstatovano je da je saradnja kvalitetna i raznovrsna i da postoji realan osnov za njeno unapređenje i inteziviranje u oblasti ekonomije, turizma, infrastrukture, ekologije i održivog razvoja, zdravstva, poljoprivrede i odbrane.

Sastao se i sa Aleksandrom Sorošem

Abazović se sastao danas i sa Aleksandrom Sorošem, zamjenikom predsjednika Upravnog odbora Fondacije za otvoreno društvo, na marginama Svjetskog ekonomskog foruma u Davosu.

Abazović i Soroš razgovarali su o regionalnoj saradnji na Zapadnom Balkanu i podršci Fondacije u mnogim projektima koji će imati za cilj reformisanje i dostizanje evropskih standarda našeg društva.

 

3 Comments
 1. Q komentariše

  Majmunčino Šiptarska jebala te NDH !

 2. Ms.J komentariše

  SIptarcina prodaje Crnu Goru ustasama kso sto je I on.
  E moji srbi,samo sjedite kuci I cekajte NDH.

 3. Bajro komentariše

  Kolko juče Makron reče da CG ne ispunjava uslove skoro po nijednoj tački za ulazak u EU . Tu behu još neki naši komšije … O čemu ti pričaš smradu šiptarski. Dakle,nema EU. A što se Rusije tiče mislim da joj tresu gaće od vas dvojice…

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.