Fon der Lajnen: Neophodan razgovor sa Rusijom kako bismo došli do ukrajinskih žitarica

1

Šefica Evropske komisije Ursula fon der Lajen je izjavila da je neophodno razgovarati sa Rusijom kako bi se obezbedile isporuke ukrajinskih žitarica.

Ona je u intervjuu Rojtersu navela da je neophodna neka vrsta dijaloga sa Rusijom kako bi se došlo do ukrajinskih žitarica, kao i da je potrebno da se pronađe rješenje kako bi se formirali koridori za transport, prenose “Novosti”.

Litvanski ministar spoljnih poslova Gabrijelijus Landsbergis ranije je predložio stvaranje pomorske koalicije za deblokiranje isporuka žitarica iz Ukrajine.

On je naveo da prevoz može da se obavi preko Odese za šta je potreban dogovor sa Turskom, deminiranje oblasti Crnog mora i da se osigura pratnja ukrajinskim brodovima.

Ministarka spoljnih poslova Velike Britanije Liz Tras založila se takođe za stvaranje koalicije.

Nije samo Velika Britanija ta koja može da obezbijedi zaštitu teretnih brodova sa žitaricama, već i zemlje koje će biti direktno pogođene prehrambenom krizom, uključujući Egipat, dodala je ona.

1 Comment
  1. Buks komentariše

    Da ste više razgovarali sa rusijom,a ne samo pokušavali da je ponizite i prezrete,vjerovatno do ovoga ne bi ni došlo.Radili ste na pripremi i jačanju snaga u ukrajini,koje su trebale da eliminišu ruske građane iz nje.Naoružavali,obučavali i to traje 20 godina,gospodo.A sada izigravate lažnu brigu za situaciju u svijetu,a ustvari vas interesuje samo svoja g….a.To je vaša siledžijska „demokratija“.Sram vas bilo.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.