Ćaki! Iliti, konačno neko normalan!

9

Piše: Saša Dr.Đurović

Nešto se ne sjećam mnogo likova s političke bine, crnogorske, koje nijesam makar jednom stavio na.. stub kritike, srama. Dobrog i obrazovanog Buda Aleksica nikad, i drćnog a pravdoljubivog Nika Djeljošaja nikad. I još par njih svega. CG jes malena al je časna i poštena. Za malo.

Nekako sam navikao da me konkretnost i pravdoljubivost vodi. Pa vele -jedini je kom vjeruju i Rusu i Ameri.- Pa naravno da mi vjeruju kad istinu zborim.

Elem, nikad ne napisah ništa loše ni o novom mandataru. Nijesam ga ni hvalio previše, ali nije da nijesam. Neću ni sad, ali oću reć da je sasvim u redu što je izabran za mandatara Iz više razloga.
Karijerni je diplomata.

Nije kidao nos niđe đe je radio.

Sjetimo se samo onoga žeženoga crnogorca iz Đakovice koji je bio turio super lijepak na fotelju da ga ne mogu mać’. Pa se onda sjetimo Ćakijeve sugrađanke koja ne zaslužuje da joj se ime pomene. Prosto, jer je ukrala, ponjava metodom preko 60% doktorskoga rada. I nije je stid. Ne zaslužuje da joj se pomene ime, a je profesor Popović pominjao nebrojeno puta. Sake Barska ponjavica mlada. Da je makar oliva, pa i neke koristi.. No kad nema stida može se u Italiju obitavat i dolazit u Bar ljetil opušteno. Puj pike ne važi.

Ali ponjava ili stoljnjak ne moze prekrit veeeeeeeeeeeeliki astal lopovluka.

Nego nadalje, Ćaki.

Građanske je provinijencije.

Akademeske karijere, profesor na fakultetu.

U posjedu građanske i političke kulture.

Gospodski, svojedobno, prešao preko onako flagrantne izborne krađe!

A onda, Sjetimo se samo Lekičevog uzrujanog ali, opet, civilizovanog nastupa posle istupa one lude premijerske koja bijaše premijer prije Abazovića. Onoga što ga oćerah u cuce, konačno. Trebalo je malo truda ali nekako ga ugnasmo u kamion za kobilji do.

Kobilu u kobilji do! Nomen est omen.

Eto, da ne bude samo da ga hvalim, ono što mi nije po ukusu kod Ćakija je što on nikad ne bi rekao ovo što sam ja napisao u prethodnoj rečenici. Dakle nedostatka konkretnosti koju mu možmo pravdat OBAVEZUJUĆOM političkom kulturom ozbiljnog diplomate. Nije ozbiljnoga diplomate u CG bilo odavno pa se zaboravilo šta je i kako on izgleda. U CG se naviklo na neke brkajlije poratne i slične sjecikese da vrše vlast. Što gušće brke sučaše to veća britva bijaše.

Posle je došao vakat da je moguće bit’ britva i bez britve. I bez brkova, onda kad je Crnogorski puk bio potpuno sluđen a obeznanjen po navici odavno.

Dakle, dobro se odredilo ovog puta, i mislim da će Ćaki radit posao valjano. Na svoju, ama i na čast Crne Gore davno izgubljenu. Konačno neko u državi neodrživoj, znaven i verziran. E pa, Majstore Ćaki, nek ti je sa srećom! ALI te posmatram, kao onda ispred kuće, objektivno. Kad si rek’o, -ama skini tu masku..- a ja odgovorio, -a moram te pazit, bićeš premijer.- Kako sam znao? E to su male tajne velikih majstora „kuhinje“. Želim da vjerujem da ćeš bit na visini zadatka. Srećno.

9 Comments
  1. Queen komentariše

    Taman tako konacno neko normalan.

  2. Mima komentariše

    Bravo i za Cakija i za autora i za portal.

  3. Alisa Ct komentariše

    Bravo Sasa, Bravo Čaki, bravo Drazene, ajmo malo sad čistka dosta je bilo kukavicluka. krenimo od medija pa nadalje.Pozz

  4. Cvetko komentariše

    E baš si pogodio.majstore! Ne bi ni baba Vanga ! Samo te URA „malo“ zeznula.

    1. Lipa cucka komentariše

      Cvetko pozdravio te krivi Stojko ranka krivokapica

    2. Cvetko kuca sa krivog stojka rankovoga komentariše

      Evo na vijesti veli ovako, ura osudila potez đukanovica kao autokratski,cvetko vidi se da si dugo boravio na krivom stojku ranjovom pa ti se malo pomutilo.E evoda ja kazem sta slijedi da vidimo ocu li pogodit. morace đukaj da potpise itekako jer sad slijedi pritisak upravo od ambasade đe ovi mladic lijevo ulazi ka kući me š či.Ako treba dovesce đukanovica u ambasadu za uši znaju to i miškoni i ivanovic. Ai ako je iko zasluzio da bude premijer onda je to Lekic, samo zbog one krađe sa fijipom pa ni do jada.

  5. Za lipu cucku komentariše

    Lipa cicka nije ga pozdravio nego cvetko kuca dok sjedi na stojku ranka krivokapica.Znamo taj rukopis, onda cvetko malo śvera pa mu treba reglaža trapa posle

  6. Europol partnership komentariše

    Rekla bih pre da ovaj čovek desno ima prolaz u ambasadi koju pominjete a koja na žalost uredjuje politiku us vetu.Lekic je covek koji nema te veze i tim pre mi je draze sto ce da bude premijer iskljucivo svojim radom zasluzo je. Hvala

  7. Demokrata komentariše

    Rastočku kobilu za uši dovuć u ambasadu da potpiše. BRE! Bit demokrata ka što je on , ta krava rastočka misli da je jos uvjek bitna jes smijesno 🙂

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.