Mladen Mikijelj

Đurđev: Protivljenje Izraela rezoluciji o tzv. genocidu u Srebrenici moglo bi biti presudno!

0

,,Ako iko zna šta zna šta znači pravi genocid, onda je to, nažalost, jevrejski narod. Zato izjave izraelskog ambasadora u Srbiji Jahela Vilena i direktora centra ,,Simon Vizental“ Efraima Zurofa da u Srebrenici nije počinjen genocid djeluju veoma ohrabrujuće i govore da možemo računati na izraelsku podršku u borbi za istinu i pravdu“ – izjavio je predsjednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je istakao da su Jevreji i Srbi dva najstradalnija naroda 20. vijeka i da se međusobno dobro razumiju.

,,Preci onih koji danas u Federaciji BiH govore o navodnom genocidu u Srebrenici su oni koji su tokom Drugog svjetskog rata kao dio tzv. NDH počinili genocid nad Srbima, Jevrejima i Romima“ – napomenuo je Đurđev.

Predsjednik Srpske lige istakao je da postoje dva ključna razloga zbog kojih će Izrael ne samo podržati srpsku stranu u ovoj borbi, već i lobirati da mnoge zemlje ne glasaju za tu rezoluciju, uključujući i lobiranje u onoj najmoćnijoj – SAD.

,,Prvo, Izrael neće dozvoliti zbog sjećanja na svoje stradale da se neko poigrava sa terminom genocid. Drugo, upravo bošnjački političari, ali i oni širom islamskih zemalja, optužuju Izrael da trenutno čini genocid u Gazi. Ovo je svakako prilika da se sveukupni srpsko-izraleski dodatno unaprijede“ – zaključio je Đurđev.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.