Mladen Mikijelj

Sekulović: Izvještaj o ulasku Belivuka i Miljkovića u Crnu Goru potpisao je Zoran Lazović

0

Pod oznakom povjerljivo, govoreći ovako po sjećanju, izvještaj o ulasku Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, potpisao je Zoran Lazović, kazao je bivši ministar unutrašnjih poslova u 42. Vladi Crne Gore Sergej Sekulović.

„Što se tiče okvira crnogorskog zakonodavstva, on je nedorečen, i suština nije skidanje same zabrane kao takve, nego motiva za skidanje zabrane“, rekao je Sekulović u emisiji „Referat“ Gradske RTV.

Postoji čitav jedan period gdje fokus stavljen, kako kaže, na uspostavljanje povjerenja između MUP-a Crne Gore i međunarodnih partnera.

„Tad kreću Sky prepiske i ta kompletna komunikacija da se dostavlja. Nijesam želio da znam što tamo konkretno piše jer sam cijenio da mi, kao ministru unutrašnjih poslova, po zakonu to nije ni pripadalo. Ali načelno, znao sam da u kontinuitetu dolaze ozbiljni materijali, podaci važni za razotkrivanje krivičnih djela unutar samog sistema, između ostalog, i u vrhu policije”, rekao je Sekulović, prenosi portal RTCG.

Dodaje da je smatra da je potez tad bio na Tužilaštvu.

„U periodu od 2018. do 2020. nijedno lice zakonito nije moglo imati status prikrivenog islednika ili saradnika, jer to nije postojalo u pravnom sistemu”, navodi Sekulović.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.