Žakelj: Zaustavili smo glavne Zvezdine igrače, dobro je da su momci vidjeli da mogu i sa evroligašima

0

Mogla bi biti to jedna od utakmica koje mogu okrenuti sezonu. Dugo su košarkaši Budućnosti čekali veliki skalp, i dočekali su ga sinoć protiv evoligaša, regionalnog lidera u derbiju 19. kola ABA lige. Velika je šteta što Plavi više ne zavise samo od sebe u Evrokupu, jer ubjedljiv trijumf nad Crvenom zvezdom bi mogao upumpati dodatnu dozu samopouzdanja ekipa Andreja Žakelja i lansirati je do vrha na svim frontovima.

Čestitam momcima, to je bio pristup koji želim. U prvom poluvremenu nismo imali šuterski dan, ali smo igrali korektno, ti taktički detalji koje smo spremali za pojedne protivničke igrače su prošli, vidi se i po poenima protivničkih igrača. Velika pobjeda da momci vide da mogu kada igraju kao tim da pobijede svakoga, pa i timove i Evrolige, sa mnogo većim budžetima. Moramo da zaboravimo ovu pobjedu, ne treba dizati euforuju, imamo za dva dana utakmicu sa Gran Kanarijom“, rekao je Žakelj.

Slovenački trener je dodao šta bi želio da još više poboljša.

Bili smo fokusirani, što se vidi po skoku, gdje smo dominirali. Možda je Zvezda bila umorna nakon duplog kola u Evrorligi. Uspjeli smo to da iskoristimo. Želio bih da igramo sa malo više slobode u napadu, sa što čvršćom odbranom“.

Žakelj se zahvalio navijačima na podršci.

Atmosfera je bila izvanredna, bilo je milina igrati“.

Ukoliko Šljonsk večeras savlada Turk Telekom u Vroclavu, Budućnost će imati šansu da se pobjedom nad Gran Kanarijom u srijedu dokopa plej-ofa Evrokupa.

Bez obzira na rezultat u Poljskoj, tražiću maksimum od svojih momaka preksjutra kako bismo se odužili navijačima. Treba da se regenerišemo i smirimo. Ukoliko nam se ne poklope rezultati ostaje na ABA liga, gdje ćemo probati da ostvarimo što bolji plasman. Idemo utakmicu po utakmicu“, zaključio je Žakelj.

ABA LIGA, 19. KOLO

Subota

Borac – Cedevita Olimpija 65:74

Nedjelja

FMP – Igokea 78:64

Ponedjeljak

Budućnost Voli – Crvena zvezda 84:62

Partizan – Split 67:74

Mornar – Cibona 88:85

Utorak

17:00h Krka – Derbi

19.00h Zadar – Mega

http://

Standings provided by Sofascore

(lobsport.me)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.