Mladen Mikijelj

Rakčević: Podgorica će biti preporođena projektom na lokaciji bivše kasarne „Morača“

0

Realizacijom investicije od oko 100 miliona evra na lokaciji bivše kasarne „Morača“, Podgorica će biti preporođena i dobiti brojne zelene površine, ocijenio je zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević za Gradsku.

On je podsjetio da je, na nedavno završenom konkusu za tu lokaciju, pobijedilo idejno rješenje italijanskih arhitekata. Dodaje i da se nastavlja sa uljepšavanjem zgrada i poziva zainteresovane da se prijave za oslikavanje murala na njima.

Na prostoru nekadašnje kasarne „Morača“, kako je naglašeno, gradiće se Prirodnjački i Muzej savremene umjetnosti, kao i Kuća arhitekture.

„Sam projekat će podrazumijevati da se na prostoru kasarne, na 12 hektara prelijepog prostora, uz Moraču imamo 66 odsto zelenih površina, ostatak od 34 odsto koji će se ticati objekata. Ovim će Glavni grad iskoračiti gigantskim korakom naprijed. U pitanju je investicija od skoro 100 miliona. Ukoliko bi se radio fazno projekat, preporodio bi ne samo centar, već čitav grad“, naglašava Rakčević.

Ima zainteresovanih da Glavnom gradu poklone murale, kaže Rakčević i dodaje da je, uz dva nedavno urađena, započet i treći na zgradi Uprave policije. Pojasnio i uslove da bi mural ukrasio neku od podgoričkih zgrada.

„ Glavnom gradu treba samo saglasnost skupštine stanara, da ne bismo došli u situaciju da neko problematizuje mural nakon što krene crtanje, i fotografija fasade mada će naša ekipa izaći na teren jer nam je potrebna fasada sa što manje otvora,prozora, balkona”, dodaje Rakčević.

Rakčević je podsjetio da su, u saradnji sa gradskom upravom, urađeni murali Svetlani Kani Radević i Ljiljani Kontić i pozvao zainteresovane da se jave Glavnom gradu putem društvenih mreža i kandiduju svoju zgradu, kao lokaciju narednog murala, prenosi „Gradski“.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.