Mladen Mikijelj

Rukometašice Budućnosti protiv tima u sličnoj situaciji

0

Budućnost Bemaks očekuje teško gostovanje u Brestu, protiv tima koji je u sličnoj situaciji, a u naredna dva meča protiv francuskog predstavnika, cilj je pružiti maksimum, kako bi se osvojila dva boda koja bi bila od izuzetnog značaja u borbi za plasman u osminu finala EHF Lige šampiona, poruke su beka Kalidijatu Niakate i golmanke Ane Katrin Gigerih uoči izazova koji ih očekuje u subotu u 18 sati.

Očekujem tešku utakmicu. Oba tima su u sličnoj situaciji, a trudićemo se da dostignemo naš glavni cilj – osminu finala. Biće nam teško, pogotovo pred gostujućom publikom, ali smo dobro radile u prethodnom periodu i vjerujem da ćemo to pokazati – kazala je Gigerih.

Igra „plavih“ ide uzlaznom putanjom, a to je pokazao i posljednji meč protiv ĆSM Bukurešta u Podgorici, kada su izabranice Bojane Popović pružile snažan otpor favorizovanom protivniku.

Pokazale smo protiv ĆSM-a da možemo da igramo na visokom nivou. Napredujemo, potrebno nam je još vremena, ali se vidi da smo na pravom putu – kazala je Gigerih.

Francuska reprezentativka Kalidijatu Niakate u subotu će igrati protiv nekadašnjeg kluba, čiji dres je nosila od 2019. do 2022. godine.

Čeka nas teška utakmica utakmica, jer je Brest dobar tim. Očekujem interesantan meč. Imaju dobre igračice na svim pozicijama, izdvojila bih Valeriju Maslovu. Mnoge od njih nastupaju za francusku reprezentaciju i za druge nacionalne timove. Naravno, sve igračice respektujemo – kazala je Niakate.

I Niakate je pokazala napredak u igri u posljednjem duelu protiv ĆSM Bukurešta, što je potvrda da se uklopila u sistem Budućnosti i da se vraća na očekivani nivo, nakon duge pauze zbog teške povrede.

Sezona je teška, imamo mlad i novi tim, radimo naporno, polako smo se povezale. Mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu igrati sve bolje i bolje i nadam se da ćemo ući u dobar kontinuitet – kazala je Niakate.

Foto: ŽRK Budućnost

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.