Vučurović u SLOBONOJ ZONI: DPS je nakon lokalnih izbora pao na 20% podrške, svima postaje jasno da su oni prošlost i to će rasteretiti političku atmosferu

1

Poslanik Nove srpske demokratije i Demokratskog fronta Jovan Jole Vučurović kazao je gostujući u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem na TV Prva da, je snaga DPS-a nakon izbora u Podgorici na 20%.

„Njihova snaga se u Podgorici pokazala na 26%. Ako nakalemite Bošnjačku stranku, Liberalnu partiju, 21. maj… Danas je njihova snaga na nekih 20%. Svakom postaje jasno da DPS ide u prošlost i to će rasteretiti političku atmosferu jer DPS ne želi da uvaži rezultate 23. oktobra. Oni ne prihvataju te rezultate kao realnost. Milo Đukanović ni jednom nije iskomentarisao rezultate 23. oktobra, što je svakako veoma čudno“, kazao je Vučurović.

DF će, kaže on, i dalje biti najjači iz anti DPS bloka i ostvariće ubjedljiviju prednost nego 30. avgusta. Komentarišući Vladu Dritana Abazovića, Vučurović navodi da što se DF-a tiče, neće biti rekonstrukcije Vlade Dritana Abazovića.

„Ukoliko i ne postoji 41 poslanik vezan za Zakon o predsjedniku, idemo na izbore, ali ja mislim da postoji. Samim tim, izabraće se nova Vlada. Što se tiče Otvorenog Balkana, DF podržava taj projekat. Više puta smo kazali i razloge zašto to podržavamo. Mene jedino čudi zašto DPS i SD ne podržavaju Otvoreni Balkan jer znamo da iza tog projekta dijelom stoje SAD i EU“, kazao je on.

Vučurović se pita je li to iznevjeravanje zapadnih partnera od strane DPS-a i SD-a. Očekuje predsjedničke izbore u aprilu, i tvrdi da DF ne želi fikcije i apstrakcije.

„Što se nas tiče, spremni smo za izbore. To smo i pokazali 23. oktobra. Oko 200.000 građana je izašlo na te izbore a sabrano, DF je uzeo 23%, Demokrate oko 14%, a Evropa sad oko 13%. Priča se da bježimo od izbora, to nije istina. Mi smo uvijek spremni za izbore. I idemo na njih ako ne prođe Zakon o predsjedniku“, podvlači Vučurović.

Međunarodna zajednica šalje apele da se izaberu sudije Ustavnog suda, ali za njega lično je irelevantno jer je to potreba samo građana Crne Gore.

„Ipak vidimo kako funkcionišu sudije u Crnoj Gori i da su pojedini bili čuvari kutija DPS-a. Ne vidim razlog u predlogu DPS-a da bismo to odlagali. Treba izabrati četvoro sudija Ustavnog suda. Mislim da što se tiče kompetencije kandidata niko nema šta da im kaže. Možda je problem što nemaju veze sa DPS-om. Pozivam da se glasa za te ljude i da izađemo iz ovoga čuda u kom smo se našli. Nepostojanje Ustavnog suda se koristi na vrlo bizarana način da se ne priznaju rezultati izbora 23. oktobra“, precizan je Vučurović.

Pod ovom blokadom, Crna Gora teško funkcioniše, kaže poslanik DF-a, a komentarišući proteste „Ima nas“, Vučurović tvrdi da ih podržava ali i dodaje da se kriju iza organizacije Luča.

„Mislim da su Vušurović i Mrvaljević lideri ove političke opcije jer nastupaju mnogo temeljnije nego što to rade Milo Đukanović i Jevto Eraković. Oni su danas nosioci te politike. Podržavam što ljudi protestuju po načelima demokratije“, kaže Vučurović.

Imaće rješenja, kaže Vučurović, ukoliko predsjednik Crne Gore ipak ne potpiše Zakon o predsjedniku za koji se glasa u ponedjeljak.

1 Comment
  1. Ivan M komentariše

    Snila baba šta joj Milo bilo 🤣

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.