Pavićević u SLOBODNOJ ZONI: Abazovićeva Vlada je prva koja je građanima donijela osjećaj za pravdu, sad se može ući u potpuno razvlašćivanje DPS-a

1

Savjetnik potpredsjednika Vlade Vladimir Pavićević kazao je gostujući u Slobodnoj zoni sa Draženom Živkovićem na Prvoj televiziji da je Vlada Dritana Abazovića prva koja je građanima donijela osjećaj za pravdu.

„Postavljene su neke reformske stvari. Reformisano je tužilaštvo a za to je bila potrebna politička volja. To je podrazumijevalo osjećaj za pravdu. Ta pravda se naročito vidi u borbi protiv mafije koja je nezabilježena u istoriji Crne Gore. To je veliko dostignuće. Druga stvar, ja smatram da je velika stvar za ovo društvo što je potpisan Temeljni ugovor sa SPC“, kazao je Pavićević.

Taj ugovor je važan i za druge vjerske zajednice koje su svakako govorile na litijama SPC, tvrdi Pavićević i dodaje da u radu ove Vlade postoji izražena egzistencijalna briga za građane. Dodaje i da je Zakon o popisu došao na Skupštinu ali i da je došlo i do teme Otvorenog Balkana.

Komentarišući loš rezultat stranaka koje čine manjinsku Vladu, Pavićević tvrdi da je tačno da nije ostvaren dobar rezultat.

„U Plužinama je SNP na primjer osvojio apsolutnu vlast. Oni sami mogu formirati vlast u Plužinama kao što npr. Milo Božović može da formira vlast sam. Pad se desio u Podgorici, i naravno da treba popraviti stvari“, podvukao je Pavićević.

Komentarisao je i izjavu portparola SD-a Nikole Zirojevića da je DPS živio bolje pod njihovom vlašću, i kazao da građani procjenjuju racionalno i to im saopštavaju svaki put na izborima.

„Svako vidi da je standard povećan u odnosu na 30 godina DPS-a. Cijene jesu otišle u nebo, ali to nije proizvedeno u Crnoj Gori. Standard je veći, a sa primanjima koja građani imaju danas oni žive bolje nego pod DPS-om. Kada govorimo o energentima, primjetno je da je drastično skuplji u dravama okruženja. Ova vlada je obezbijedila da građani manje plaćaju nešto što je potrebno za svakodnevni život. Bilo je i najava da će energenata da fali, a mi smo obezbijedili da toga ne fali“, kazao je Pavićević.

30. avgusta, Crna Gora je ušla u proces mekog razvlašćivanja DPS-a, podsjeća Pavićević i tvrdi da sad imamo uslove za proces punog razvlašćivanja Milovog DPS-a.

„Moja je procjena da je najbolji način, najefikasniji i najbrži, da većina od 30. avgusta dogovori da prvi naredni izbori budu izbori za predsjednika države. Đukanoviću uskoro ističe mandat, i predsjednica Skupštine može raspisati te izbore“, tvrdi Pavićević.

Milo Đukanović je prekršio Ustav kada nije dao mandat za sastav Vlade Miodragu Lekiću, kaže Pavićević i dodaje da je postojala većina.

„Ovaj slučaj Ustavnog suda i ponašanje DPS-a je jedan od slučajeva koji potvrđuje tezu da se DPS transformisao u antievropsku stranku. U odnosu na evropsku stranku je DF proevropska stranka. To je ogromna promjena političke scene. Sa stanovišta DF-a je to dobro. Mislim i da je red da svako iskoristi javnu priliku da se izaberu članovi Ustavnog suda. Ako treba koji dan za dodatno ubjeđivanje, ja bih bio spreman jer time dolazi do potpune odblokade Ustavnog suda“, tvrdi Pavićević.

Đukanović neće staviti potpis na Zakon o predsjedniku, tvrdi Pavićević iako nema Ustavno čistu situaciju za raspisivanje vanrednih izbora.

„Pod pritiskom nekih ljudi, koji su možda ekstremniji od njega, organizuje proteste. Ti protesti su, iako svako ima pravo na proteste, manji od litija. DPS, tj te organizacije koje stoje iza protesta, ne uspijevaju da okupe veliki broj ljudi. Građani time zaključuju da DPS okuplja malo ljudi. Moguće je i da DPS ne stoji zvanično iza protesta i njime kriju izborni debakl. Suština je da je DPS zauzeo ekstremističku poziciju koji ne vodi popravljanju stvari“, tvrdi Pavićević.

1 Comment
  1. qyu komentariše

    Jel pravda ono sto radi Abazoviceva vlada od instituta S.Milosevic da bi ga se docepao Z.Rakcevic?

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.