Vučić poželio patrijarhu Porfiriju dugo i plodno djelanje u čast srpskog i pravoslavnog roda

0

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uputio je čestitku, Njegovoj Svetosti novoizabranom Arhiepiskopu pećkom mitropolitu beogradsko-karlovačkom i patrijarhu srpskom gospodinu Porfiriju u kojoj se kaže:

-Vaša Svetosti, sa radošću sam primio vijest o Vašem izboru za naslednika Svetoga trona pećkoga – trona našeg oca Svetog Save Srpskog. U ime Republike Srbije kao i svih naših građana pravoslavne vjeroispovesti želim Vam da dugo i plodno djelate na njivi Gospodnjoj u ime Hristovo, a u čast roda srpskog i sveg roda pravoslavnog. Na tom putu prije Vas nalazili su se, i naš narod vodili, veliki i znameniti srpski arhiepiskopi i patrijarsi koji su znali da u teškim vremenima sačuvaju vjeru, čast i obraz našeg naroda i odgovore iskušenjima koja su se pred njima nalazila.

Ovoga puta težak ali častan zadatak pao je na Vas, da čuvate jedinstvo Srpske pravoslavne crkve i vjeru među Svetosavskim narodom. Uveravam Vas da će u vremenima pred nama, i naša Srbija zajedno sa Vama, djelovati na čast i dobro svih ljudi dobre volje i dobre vjere, i svih Srba ma gdje oni živjeli, trudeći se da opstanemo i ostanemo na putu kojim su išli Sveti Sava, Arsenije, Maksim, Georgije Branković, Varnava, German, Pavle i Irinej. Na mnogaja ljeta Svjatjejši Vladiko- navodi se u Vučićevoj  čestitki.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.