Uoči sastanka lidera država regiona sa generalnim sekretarom NATO-a: Spajić se konsultovao sa ambasadorima Hrvatske i Sjeverne Makedonije

0

U susret učešću na sastanku lidera država članica NATO-a iz regiona sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom, koji će se održati u Skoplju, predsjednik Vlade Milojko Spajić održao je danas konsultacije sa ambasadorima Republike Hrvatske i Republike Sjeverne Makedonije.

Crna Gora je posvećena unaprjeđenju regionalne saradnje, a jedan od prioriteta Vlade u narednom periodu biće jačanje odnosa u svim oblastima od zajedničkog interesa. Odnosi sa Hrvatskom i Sjevernom Makedonijom dodatno su osnaženi savezništvom u okviru Sjevernoatlantske alijanse, zaključak je današnjih konsultacija.

Ambasador Hrvatske Veselko Grubišić je prenio poruku podrške hrvatskog premijera Andreja Plenkovića evropskoj integraciji Crne Gore i kazao da će Hrvatska nastaviti da pruža puni doprinos i kao članica Evropske unije i kao susjedna država koji baštini odlične odnose sa Crnom Gorom.

S druge strane, ambasador Republike Sjeverne Makedonije Zećir Ramčilović je izrazio zadovoljstvo intenzivnom komunikacijom dvije zemlje na najvišem nivou i ukazao na značaj predstojeće posjete premijera Spajića Skoplju. Ambasador je ocijenio da je, imajući u vidu da je to prva posjeta u mandatu 44. Vlade, ona ujedno i jasna namjera Crne Gore da blisko sarađuje sa zemljama regiona kako u okviru NATO-a, tako i na planu ostvarenja zajedničkog cilja – članstva u Evropskoj uniji.

Sagovornici su ocijenili da će učešće predsjednika Vlade Milojka Spajića na sastanku lidera država članica NATO-a iz regiona sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom koji će se održati u srijedu, u Skoplju, biti dobra prilika za jačanje saradnje u okviru NATO-a ali i u pogledu realizacije konkretnih projekata među državama članicama.

Na sastancima je bilo riječi o unaprjeđenju bilateralne saradnje i dogovoren nastavak komunikacije tim povodom.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.