Kalinić: U Parizu treba da igraju oni koji najbolje funkcionišu i koji su spremni da se odreknu ljeta

0

Košarkaška reprezentacija Srbije je na predstojećem Svjetskom prvenstvu uspjela da se domogne srebrne medalje, pošto su od njih u finalu bili bolji Njemci. Orlovi su na ovom turniru igrali bez mnogo velikih zvijezda, a jedna od njih je i Nikola Kalinić.

Igrač Barselone je već unaprijed najavio da neće igrati na šampionatu, a sad aje i objasnio svoju odluku.

On je u razgovoru za „BasketballSphere“ govorio o odluci da ipak ne nastupi na ovom Mundobasketu.

– Zamor materijala. Što sam stariji, sve teže mi padaju produžene obaveze. Rekao sam selektoru Pešiću i direktoru Draganu Tarlaću, da se ne osjećam kao da mogu da igram i budem u tome 100 odsto. Bolje da bude neko tamo ko će moći da odradi sve obaveze sa punom koncentracijom i punim zalaganjem, što se na kraju ispostavilo i kao prava odluka. U kratkim formatima, potrebno je 12 momaka koji su najspremniji da odrade to kako treba, da sa maksimalnim požrtvovanjem i motivom pristupe tome, da bi bili uspješni. To se još jednom pokazalo. Sjajan uspjeh za sve te momke – rekao je Kalinić.

Takođe, Kalinić je govorio i o potencijalnom igranju na Olimpijskim igrama u Parizu 2024. godine.

– Daleko je to. Ko živ, ko mrtav do tada. U sastavu treba da bude 12 momaka koji najbolje funkcionišu i koji su spremni da se odreknu ljeta da bi im se ispunile određene želje i ambicije – zaključio je Kalinić.
(Telegraf.rs)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.