Cane Subotić kupio DAN?

3

Kontroverzni biznismen Stanko Cane Subotić, preko jedne od svojih firmi, ušao je u projekat kupovine dnevne novine DAN, saznaje Borba iz više izvora. Još uvijek nije poznato da li je, kako se spekuliše, obavljena transakcija kupovine ili će ona uslijediti u naredna dva mjeseca. Jedan od vlasnika DAN-a Mladen Milutinović juče je odbio da potvrdi, ali i da demantuje informaciju da će Subotić biti novi vlasnik tih dnevnih novina. On je odbio na odgovori na konkretna pitanja koja mu je portal Borba postavio vezano za prodaju DAN-a, osobi, koja je, nezvanično, dovođena u vezu sa ubistvom vlasnika i urednika DAN-a Duška Jovanovića. Milutinović se nije javljao ni na telefonske pozive, a nije odgovarao ni na sms poruku koja mu je proslijeđena, a koja se tiče njegovih poslovnih kontakata oko prodaje novine pomenutom licu, preko firme koju kontroliše upravo Subotić.
Milutinović je odbio da odgovori na pitanje našeg portala i da li je upravo zbog prodaje DAN-a, 17. oktobra prošle godine, što smo već objavili, u Katastru, izvršio promjenu u vlasništvu kuće u kojoj se nalazi redakcija novine.
Indikativno je ćutanje Milutinovića na ovako krupne stvari, jer ako informacija nije tačna, sasvim bi logično bilo da je on to i demantovao. Ovako je svojim ćutanjem još više podgrijao sumnje da je DAN ili na putu da bude prodat ili je već prodat, ali se ta informacija krije od javnosti. Naš portal ostaje otvoren za gospodina Milutinovića, u bilo kom momentu, kada odluči da progovorio na ovu temu i njegovo obraćanje javnosti ćemo integralno objaviti, jer smo mi medij koji je otvoren za sve informacije koje su od vitalnog interesa za naše društvo.
Naši izvori su nam potvrdili da su pregovori pred Novu godinu privedeni kraju i da su dvije strane dogovorili poslovni aranžman oko prodaje. Prema tim informacijama, u narednih nekoliko mjeseci slijedi otpuštanje velikog broja radnika u toj novini, zbog smanjenja troškova. Kod Milutinovića smo namjeravali da provjerimo i da li je dio tog dogovora i da se, zbog čitalaca, ta informacija ne objavljuje, kako bi se od njih sakrila prava istina, već da rukovođenje on zadrži, makar na papiru.
Podsjetimo, DAN je osnovala i finansirala godinama Savezna Vlada Jugoslavije, tačnije njen predsjednik Slobodan Milošević, ali je firma na volšeban način kasnije završila u rukama fizičkih lica.
Subotić je dovođen u vezu sa ubistvom Iva Pukanića, vlasnika hrvatskog Nacionala, ali to zvanično nije dokazano. Par godina nakon Pukanićevog ubistva, objavljeno je da je jedna od firmi Stanka Subotića kupila Nacional. Da li je na pomolu sličan scenario i sa DAN-om, ostaje nam da vidimo u narednih nekoliko mjeseci, mada se već uveliko šuška, da je Subotić, preko svojih saradnika, već neformalni šef te novine.
Inače, Stanko Cane Subotić, koji se dovodi u vezu sa Milom Đukanovićem, je svojevremeno i tužio DAN koji je pisao o njegovim nelegalnim poslovima. Takođe, sudski postupak koji je vođen protiv tog biznismena u Srbiji, zbog šverca cigareta, poslije više godina, okončan je u njegovu korist.
Pitanja na koja Milutinović nije odgovorio
1. Da li je tačna informacija da ste u poodmaklim pregovorima oko prodaje novine DAN?
2. Jedna od firmi koja je zainteresovana za kupovinu Vaše novine je i firma kontroverznog biznismena Stanka Caneta Subotića. Da li je tačno da ste prije Nove godine obavili preliminarne razgovore sa predstavnicima te firme oko prodaje Vašeg udjela toj firmi?
3. Prema informacijama koje smo dobili, kompeltan posao oko prodaje novine, treba da se obavi do kraja marta. Da li je prodaja firme razlog otpuštanja radnika koje se planira u tom periodu?
4. Da li je u cilju prodaje DAN-a, prije par mjeseci, tačnije, 17. oktobra 2017. godine, imovina redakcije, tačnije zgrada redakcije, u Katastru prepisana na vaše ime, o čemu posjedujemo materijalni dokaz?
Milutinoviću smo poslali i sms poruku ali on nije ni na nju odgovorio.

3 Comments
  1. serdar komentariše

    da nije malo čudno da Cane kupuje Dan kao što je kupio hrvatski Nacional čiji je vlasnik Pukanić takođe ubijen .

  2. Vasilije komentariše

    g. Iva Stojanovi:Poštovana nisam dobio pitanja od Vas.

  3. Vasilije komentariše

    Molim poštovanu Ivu Stojadinović da mi ponovi pitanja putem SMS a Učtivosti pozdravljam.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.