Jokić pozvala ministra na ostavku: Životi djece važniji od fotelja

0

Grupa građana pokrenula je peticiju za smjenu ministra rada i socijalnog staranja zbog smrti djevojčice Jelene Bogavac. Da ministar Kemal Purišić treba da iz moralnih razloga podnese ostavku smatra Bojana Jokić, koja je ispred grupe građana koja je pokrenula peticiju.
“Po zakonu centri za socijalni rad bili su dužni da provjere u kakvim uslovima žive djeca i da li roditelji mogu da ih izdržavaju. Centar za socijalni rad morao je da da procjenu u kakvim uslovima se nalaze djeca i da donesu odluku u korist djeteta. Ovo nije izolovan slučaj, postoje brojne porodice samohranih roditelja koji su ostavljeni na milost dobrih ljudi. Jednostavno institucije sistema ne rade svoj posao”, kaže Jokić za Borbu.
Potrebno je pronaći modalitet da se samohranim roditeljima i djeci pomogne. Naročito je problematično, kao u slučaju Marijane Bogavac koja se nalazi u brakorazvodnom postupku, što dok traje razvod nije moguće biti korisnik socijalne pomoći.
“Oni čije posao donošenje zakona treba da razmotre promjenu zakona o socijalnoj zaštiti kako bi se pomoglo svim ugroženim porodicama i da se nikad više ne desi tragičan ishod”, naglašava ona.
Peticiju je do sad potpisalo oko 800 građana Crne Gore. Među potpisnicima je i par poslanika.
“Očekujemo da će u narednom periodu peticiju potpisati još poslanika, takođe pozivamo sve građane da svojim potpisom pomognu da ova inicijativa uspije.U ime grupe građana pozivam ministra Purišića da podnese ostavku jer je njegovo ministarstvo i on lično odgovorni na smrt djevojčice od dvije godine”, zaključuje Jokić

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.