SNP traži ostavku Katnića: Odluka o Stijepoviću je potvrda krize u pravosuđu kojoj se ne nazire kraj

0

Odluka Višeg suda da odbaci dio optužnice za slučaj “Koverta” koji se odnosi na Slavoljuba Stijepovića još jedna je potvrda dubokog pada crnogorskog pravosuđa i krize kojoj se ne nazire kraj, poručuju iz Socijalističke narodne partije.

“Ni snimak koji je vidjela cijela Crna Gora, a koji jasno dokazuje Stijepovićevu krivicu, nije bio dovoljan crnogorskom sudstvu da ga sankcioniše na adekvatan način. Nismo očekivali da će se u ovom slučaju ići do kraja i da će se ispitati odgovornost šefa bivše vlasti Mila Đukanovića, ali smo se nadali da će makar bivši gradonačelnik Podgorice snositi krivicu za očiglednu korupciju čiji je cilj bio povećanje šansi DPS-a za izbornu pobjedu”, dodaju iz SNP-a.

Kako ističu, ono što je potpuno jasno je da je SDT nastavilo sa starom praksom aboliranja funkcionera DPS-a od bilo kakve odgovornosti, pa i u tako očiglednim slučajevima kao što je “Koverta”.

“Bilo bi dobro kad bismo saznali šta je Milivoje Katnić učinio i kakvim se tehnikama poslužio da razvodni ovaj predmet do mjere da Viši sud odbaci optužnicu protiv Stijepovića. Zbog svega navedenog, ali i dugogodišnjih loših rezultata u borbi protiv visoke korupcije, SNP CG ponovo zahtijeva ostavku Milivoja Katnića, koju je davno trebalo da podnese”, dodaje ona.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.