Šćekić: Članstvo u Evropskoj uniji nema alternativu

4

Ne smijemo dozvoliti DPS-u i njihovim neodgovornim pojedincima da državu i građane drže kao svoje taoce. Crna Gora ne može da čeka i mora naprijed, poručio je  predsjednik Opštine Berane Dragoslav Šćekić.

On još jednom upozorava na činjenicu da pojedinci, kroz koje progovara DPS, nijesi spremni da prihvate realnost, i da, kako dodaje, u Crnoj Gori još uvijek, na žalost, djeluje političko- privatna potreba da država ne treba da funkcioniše kao pravno uređena i u interesu svih građana.

“Neprimjerena i neodgovorna presuda u predmetu „Snimak“, kao i primitivna izjava Milivoja Katnića kojom poručuje da će biti na mjestu SDT koliko on želi, šalju najgoru moguću sliku Evropskoj uniji i demokratskom svijetu, ignorišući na taj način i eventualne sugestije Venecijanske komisije i Brisela. Kristalno je jasno da je ovakvo Katnićevo tužilaštvo ogrezlo u samovolji i privatnosti, kako pojedinaca, tako i DPS-a, i da ne postoje uslovi za objektivno tuženje ili suđenje. Sa ovakvim institucijama država tone u još bespravnije stanje, čime se direktno usporava evropski put Crne Gore, kao i demokratizacija institucija i društva”, navodi on.

Šćekić ističe da je  SNP  sigurna da članstvo u Evropskoj uniji nema alternativu, i da je na tom putu potreban odlučan obračun sa kriminalcima sa ulice, ali i sa pojedincima iz prethodne vlasti, koji su i dalje na pozicijama i utiču na funkcionisanje institucija, pokušavajući na taj način da prave paralelnu vlast, što im, u to ih uvjeravam, neće proći.

“U tom pravcu se k poznaniju prava moraju privesti i svi oni koji im pružaju podršku bilo koje vrste. Kristalno je jasno da DPS kroz pojedince iz institucija, pokazuje da niti im je bio ranije a ni sada cilj ulazak u Evropsku Uniju, već održavanje haosa, u kojem su jedino oni uspješno funkcionisali. Crna Gora, pod hitno, mora postati pravna država i na tom putu alternativa ne postoji…”, dodaje on.

Zato poziva  Brisel i Venecijansku komisiju, ambasade SAD i Velike Britanije da ovaj momenat sagledaju u najširem kontekstu, i daju adekvatne sugestije, kako bi, kako dodaje,  pomogli da skupa donesemo zakone koji će ukloniti ,,usko grlo” i ugraditi toliko potrebni bajpas u pravni krvotok naše države, od kojeg zavisi i budućnost Crne Gore.

4 Comments
 1. tako stoje stvari komentariše

  Veliko razočarenje Dado Šćekić !

  2
  3
 2. Aksiom komentariše

  Pa biste svojom izdajom, zajedno sa Bečićem ostavili Katnića na funkciju govna SNP-ovska!! Kako vas nije sram da se sad javljate!!??

  2
  3
 3. MIKI komentariše

  Ajde Scekicu Bog ti pomogao, probudi Zdravka uspavanoga.

 4. Ivi komentariše

  Marš NESOJU. Povukli ste se da Katnić ostane. Fatalni su te po šumica a oko Berana, i ti više puta. Pa ste zato povukli Katu iz skupštinske procedure. Naprijed DF.

  1
  1
Ostavite Komentar

Your email address will not be published.