Satoranski, Veseli, Kalinić, Tobi… puno zvijezda ali ego nije problem

0

Barselona je zvanično predstavila šestoricu pojačanja pred novu sezonu, a to su Nikola Kalinić, Jan Veseli, Oriol Pauli, Tomaš Satoranski, Majk Tobi i Oskar da Silva. Oni su nadomjestili odlaske igrača kao što su Kalates, Smits, Oriola, Ejvis i Egzum, pa se vjeruje da će biti kadri da napadnu trofeje u svim takmičenjima u kojima budu učestvovali.

Nikola Kalinić je već nagovijestio ogromne mogućnosti, pošto je postigao 17 poena u slavlju nad Huventudom. Bivši igrač Zvezde je govorio i o ponudi Katalonaca koju je imao prošlog ljeta, ali se tada već bio odlučio za povratak na Mali Kalemegdan.

Razgovarali smo prošlog ljeta, nismo postigli dogovor. Crvena zvezda je bila brža i zato sam otišao tamo. Želio sam da nađem dobro okruženje i igram gdje se osjećam srećno. Nadao sam se da ćemo se dogovoriti jer sam želio u ovom trenutku da dođem ovdje. Da budem u Evroligi i borim se za najveće moguće trofeje„, rekao je između ostalog Kalinić na predstavljanju.

Bivši igrač Partizana i dugogodišnji član Fenerbahčea, Jan Veseli, takođe je uzbuđen zbog novog izazova u karijeri.

U timu ima mnogo igrača sa visokim kvalitetom i iskustvom, ali mislim da neće biti problema sa egom i siguran sam da ćemo imati dobru sezonu. Odluka da odem iz Fenera nije bila laka, ako ostanete dugo na istom mjestu… Kada je Barsina ponuda stigla to je postala laka odluka. Morao sam da napravim korak i igram u većem timu„, rekao je Veseli.

Tomaš Satoranski je tokom čitavog ljeta bio u kontaktu sa Kataloncija, konkretno sa sportskim direktorom Huanom Karlosom Novarom. Sada će morati da uđe u kožu Nika Kalatesa.

Moja porodica ima kuću u Ljansi (okrug u Đironi), pa sam cijelo ljeto proveo u Kataloniji. Tako mi je postalo jasnije da želim da dođem ovde. Kalates je sjajan igrač, ali nisam ovdje da ga zamijenim. Fokusiram se na svoju najbolju verziju i ono što mogu da doprinesem. Igraću sa puno energije i dati sve od sebe da pomognem igračima i klubu„, rekao je Satoranski.

(mozzart sport)

 

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.