Putin obećao afričkim zemljama besplatno žito

0

Rusija je uvijek posebnu pažnju posvećivala, i nastaviće to da radi, saradnji sa afričkim zemljama, saopštio je predsjednik Rusije Vladimir Putin na forumu „Rusija – Afrika“ koji se održava u Moskvi.

„Rusija se zalaže za strateško partnerstvo sa afričkim državama i formiranje globalne agende“, istakao je on. On je siguran da će Afrika postati jedan od lidera novog svjetskog poretka koji se trenutno formira.

Osvrćući se na prehrambeni sporazum, on je rekao da Rusija insistira na njegovoj punoj realizaciji kako bi se proizvodi slali, ne u bogate zemlje, već u one kojima je hrana potrebna. Do sada je u Afriku otišlo samo 3 odsto ukrajinske pšenice.

On je istakao da Rusija sajvesno ispunjava svoje obaveze po pitanju snabdevanja Afrike hranom, đubrivima i gorivom.

Putin je obećao da je Rusija spremna da, u slučaju da prehrambeni sporazum ne bude produžen, isporuči planiranu količinu afričkim državama potpuno besplatno.

„Ako ipak odlučimo da ne produžimo ovaj sporazum nakon 60 dana, spremni smo da isporučimo afričkim zemljama sav obim koji je u bio isporučivan ranije potpuno besplatno“, rekao je Putin plenarna sednica.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.