Predsjednik Vučić čestitao Dan Vojske Srbije

0

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je danas Dan Vojske Srbije ministru odbrane Nebojši Stefanoviću, načelniku Generalštaba Vojske Srbije generalu Milanu Mojsiloviću i svim pripadnicima Vojske Srbije.

Svim pripadnicima Vojske Srbije čestitam 23. april – Dan Vojske Srbije. U znak sjećanja na Takovski ustanak, današnji dan proslavljamo kao najviši vojni praznik – Dan Vojske Srbije. U srpskoj istoriji ovaj dan je od posebnog značaja i trajan je izvor i nadahnuće kako srpskom narodu, tako i našoj vojsci, naveo je Vučić.

On je istakao da je srpska vojska, bez obzira na teške uslove i okolnosti, “kroz istoriju uvijek bila, jeste i biće faktor stabilnosti, očuvanja mira i jasno upozorenje svima koji bi se usudili da napadnu Srbiju”.

U prethodnoj godini, usled pandemije korona virusa, vaši pripadnici uložili su mnogo truda, rada i energije da, pored redovnih zadataka, zaštite svoje građane na sve načine, u čemu su umnogome uspjeli i zbog čega vam posebno zahvalujem, poručio je Vučić pripadnicima VS.

Ukazao je da “snažna i spremna vojska predstavlja najjači stub jedne stabilne države” i da su upravo zbog toga ulaganja u razvoj i snaženje operativnih i funkcionalnih sposobnosti jedinica koja su ove godine započela, tek prvi korak u toj misiji.

Uvjeren da smo na dobrom putu i da će svake naredne godine Vojska Srbije još više jačati i napredovati, čestitam vam praznik. Živjela Vojska Srbije! Živjela Srbija!, zaključio je predsjednik Srbije.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.