Lajčak nakon susreta sa Kurtijem: Sve dogovoreno u Briselu mora da se implementira!

0

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajčak izjavio je danas, nakon sastanka sa premijerom privremenih institucija u Prištini Aljbinom Kurtijem, da je tema razgovora bio nastavak dijaloga, kao i da sve dogovoreno u Briselu mora da se implementira.

On je novinarima rekao da je svrha njegove današnje posjete Prištini, desete po redu od septembra prošle godine, nastavak diplomatskih napora kako bi došlo do napretka u dijalogu, a na osnovu evropskog predloga.

„Razgovarali smo o predlogu i narednom sastanku u Briselu na najvišem nivou. Razgovarali smo o svemu što stoji u predlogu, pa i o ZSO. Osnova za naš razgovor i nastavak dijaloga je predlog“, rekao je Lajčak.

Na pitanje novinara da li je sa Kurtijem razgovarao o Zajednici srpskih opština, Lajčak je ponovio da je obavijestio Kurtija o stavu koji ima po tom pitanju.
„Sve dogovoreno u Briselu mora da se sprovede“, rekao je Lajčak.

Kurti se prethodno sastao i sa ambasadorima Kvinte. Uoči sastanka Kurti je izjavio da će sa Lajčakom razgovarati o šest uslova za formiranje Zajednice srpskih opština.

Lajčak će posle sastanka u Prištini otputovati za Beograd, gdje će se u 19 časova, u „Vili mir“, sastati sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

(Sputnjik)

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.