Krivokapić nastavlja da prijeti SPC-u: Nestala je Jugoslavija, nestaće i djelovi vaše crkve, jedan po jedan!

13

Ministar spoljnih poslova Ranko Krivokapić zaprijetio je danas u Skupštini Crne Gore rasparčavanjem SPC-a.

On je poručio u odgovoru na pitanje poslanika DF-a  Dragana Bojovića da je Jugoslavija nestala, pa će tako i djelovi SPC-a, jedan po jedan.

Krivokapić je kazao da se Vlada, na skoro svakoj sjednici, bavi pitanjem crkvi, “iako smo sekularna država”. On je izjavio da će tzv. CPC vratiti autokefaliju nakon jednog vijeka.

-Najveća briga za Vas je kako je nastala srpska crkva- stvranjem Jugoslavije. Nestala je Jugoslavija, nestaji i djelovi te crkve, jedan po jedan. To je neumitno u pravoslavlju i još u hrišćanstvu od 1555. To je neizbježno. Ono što me obavezuje, što sam potpisao i proglasio ovdje je obnova nezavisnosti Crne Gore. Dio te nezavisnosti je bila i Crnogorska pravoslavna crkva. Pošto nema pravoslavne zemlje sa većinskim pravoslavnim življem da nema svoju autokefalnu crkvu… Ukrajinska crkva je vratila svoju autokefaliju poslije više vjekova. U našem slučaju će to biti vijek, ne mnogo više od toga. Makedonija moguće i posle milenijuma- rekao je Krivokapić.

Krivokapić se pohvalio ordenom koji je dobio od ukrajinskog patrijarha i da mu to daje za pravo da se bavi crkvenim pitanjima.

– Imam orden ukrajinskog patrijarha i po toj temi je godpodin Kuleba otvorio temu oko crkve. Kao odlikovanom licu u njihovoj crkvi imao je potrebu da mi saopšti šta misli i o našoj crkvi. Dio prostora Crne Gore je bio u nadležnosti autokefalne Ukrajinske crkve, a to je Boka. Bukovinska-dalmatinska mitropolija bila je autokefalna, sjedište joj je u Ukrajini i na je bila nadležna nad Bokom i Dalmacijom. I to je još jedna veza između Crne Gore i Ukrajine- rekao je Krivokapić.

 

 

 

13 Comments
 1. Svetislav komentariše

  Tako je Ranko, svaka čast! Konačno da neko kaže istinu!

  1. Bokelj komentariše

   Ovo mlataranje Ranka Krivokapica je veoma opasno po mir u Crnoj Gori. Dakle Crna Gora treba da bude nezavisna i pod NATO paktom ali samo u one 4 nahije kojima pripada i Ranko Krivokapic. Mora se konacno rascivijati cije je sta i ko je na svome a ko na tudjem. Ranko u Kotoru ni je u Crnoj Gori negp je okupator u Boki!!!B

 2. Harvi Kejtl komentariše

  Svetislave i tebi i ovome se opoganim podnos.krenite samo

 3. Ivi komentariše

  Ajmo crnoguljavci, Nato kreće na istok. Ajmooo heroji sa Belvedera…

 4. Srdjan Lonchar komentariše

  Ranko,

  Tvoj problem je sto si ti kako ja to zovem „NAVIJEN“ I „ISPUNJEN VENOM-om OTROVOM“.
  .
  .
  .
  Ko je ispunjen otrovom, za to ti ne treba objashnjenje. Ali kako mozesh da znash da je neko NAVIJEN?

  To je chovek, koji ne misli svojim mozgom. On naravno ima mozak, ali ga ne koristi kao mi ostali normalni SLOBODNO-MISLECI LJUDI. On je navijena opruga, koju kad na kraju pustish – razmotava se tachno po putanji, koju smo joj dali. Tu nema vrdanja.
  .
  .
  .
  Mozesh da prepoznash NAVIJENE osobe i po tome shto UVEK MISLE NA ISTI NACHIN O ODREDJENIM, KLJUCHNIM TEMAMA.

  Napr. neko pomene „SPC“ – od tebe ce uvek dobiti ISTI ODGOVOR, KOJI SE SVODI NA TO DA SPC NIJE DOBRA-KORISNA-NE ZASTUPA INTERESE CG I NJENOG NARODA-PREDSTAVLJA MLIGAN UTICAJ… ukratko – da je treba automatski mrzeti-shikanirati, bez obzira na bilo shta!

  Tako nesto je nemoguce kod normalnih, slobodnomislecih ljudi.

  Chak imash glistu, pa ni ona ne ide stalno pravo, vec ponekad skrene malko u levo, desno.

  To je tvoj sluchaj kao „NAVIJENE OSOBE“.

 5. KOTORANKA komentariše

  VIDJET CEMO I TO , FALSIFIKATORU ! STO NE KAZES NARODU KAKO TI SRBIJA IZDRZAVA I SKOLUJE DIJETE ,LJIGO ! OSVRNI SE PO KOTORU ,KAKO TE SUGRADJANIN DOZIVLJAVAJU ,LJIGO.

 6. Helm komentariše

  Gdje su ovi oz DF-a što su po zadatku Vučića i Đzkanovića rušili Zdravka Krivokapića da instaliraju ovakvog idiota od nazovi ministra u banana Vladi CG pod kontrolom ambasada i CIA-e.

 7. RANKO komentariše

  Smiješan , beznačajan čovjek. Pokušava retrogradnom srbomrzačkom retorikom koje se i DPS polako odriče da uđe u njihovo biračko tijelo. Ništa za brigu SPC i Srpskog naroda. Njihov krajnji domet je bilo paljenje guma i tu se ta priča o njihovom junaštvu završava.

 8. Helm komentariše

  I dalje moderacija komentara ili u prevodu ovo je krah portala Borba koji je potpao pod punu kontrolu stranih obavještajnih službi. Posle ukidanja ocjene komentara, uslijedila je zabrana slobodnog komentarisanja. Potpuni krah portala Borba, kojem su čitaoci skinuli masku sa lica i otkrili njegovu prljavu ulogu u rušenju Vlade Krivokapića i prodaju izborne volje naroda za interese Đukanovića i Vučića i njihovih nalogodavaca i gazdi iz ambasada. Kada otvorite portal Borba, na naslovnicama su ološi iz DPS-a i satelita i tzv opozicije ili ljubimci i potrčci okupatora koji nešto tupe i lupaju o politici i pokušavaju da prodaju maglu narodu. , Preko ovih ološa koje portal Borba reklamira i uz pomoć nazovi medija, okupirana je zemlja i narod, a svi misleći znaju da je ova zemlja okupirana i pretvorena u banana zemlju gdje je vlast klovnovska i marionetska sa ucjenjenim i kupljenim nazovi političarima kao i sa nazovi opozicijom. Mala smo zemlja ali sa velikim ološima, kako u nazovi medijima, tzv. nvo, vlasti i opoziciji, koji su svi na istom zadatku da zajedno služe okupaciji.
  Maske su pale u udbaškom pozorištu pod upravom mafije i njihovih nalogodavaca iz ambasada.

 9. BATO komentariše

  Dobro je za ovu spodobu rekao blaženopočivši Mitropolit Amfilohije „KRIVOMOZGIĆ „!!!!

 10. Kontra Revolucija komentariše

  Kad budalama daš vlast, to nemoz biti dobro !.
  I u Srbiji bi bilo tako, da budalama nisu uzeli na vrijeme vlast !.
  I tamo bi drugosrbijanci pravili kaos, no više nesmeju !.
  „Sablja“ braco, „Sablja“ cini cuda !!!.

 11. Plotari komentariše

  Oceli i naroda nestat dzukelo jedna ,cenzus nisi presa i prijetis narodu 90 posto naroda pravoslavnog je za spc samo ono malo spijuna i plotara nije.

 12. ButrosGalileo komentariše

  Smrdež bezmozgović,motka usukana rahitična.Možeš da ukineš svoju propalu paetijicu,koja nije ni za šta više,A ti još malo pa adio,otvorite prozor smrdi kao tvor.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.