Krivokapić, Bečić i Abazović sačinili sporazum: Ne pominju hapšenja tajkuna, jedan od prioriteta gradnja psihijatrijske bolnice!

20

Lideri tri pobjedničke koalicije „Za budućnost Crne Gore”, „Mir je naša nacija” i „Crno na bijelo”, Zdravko Krivokapić, Aleksa Bečić i Dritan Abazović, sačinili su, u susret izglasavanju novog saziva vlade Crne Gore, Sporazum o programskim prioritetima ekspertske vlade koji obuhvata 13 tačaka, piše Dan.

O hapšenju tajkuna i funkcionera DPS-a, koji su se ogriješili o zakon, u sporazumu nema ni slova!

Sporazum, u koji je Dan imao uvid, podrazumijeva usvajanje pet zakona, i to o porijeklu imovine, lustraciji, zakona o Vladi, o Skupštini, te zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata.

Predlog sporazuma je prije nekoliko dana mandataru Zdravku Krivokapiću i Aleksi Bečiću uputio Građanski pokret URA.

Najnoviji sporazum, između ostalog, obuhvata i donošenje u što kraćem roku izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti, s akcentom na ukidanje spornih članova, kao i nastavak pregovora sa Evropskom unijom (EU) s ciljem ostvarivanja napretka u poglavljima 23 i 24.

“Konsolidacija javnih finansija uz presjek zatečenog stanja u trenutku preuzimanja vlasti; Odlučna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala uz pooštravanje kaznene politike iz ovih oblasti; Donošenje hitnih mjera za borbu protiv pandemije novog korona virusa Kovid-19; Temeljna reforma izbornog zakonodavstva i stvaranje uslova za održavanje prvih fer i slobodnih izbora; Izmjena, dopuna i revizija svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, sa prioritetom donošenja u što kraćem roku izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti s akcentom na ukidanje spornihčlanova; Donošenje niza novih sistemskih zakona, počevši od prioritetnih: zakon o porijeklu imovine, zakon o lustraciji, zakon o Vladi, zakon o Skupštini, zakona o planiranju prostora i izgradnji objekata; Sprovođenje seta mjera iz oblasti zaštite životne sredine s ciljem brendiranja Crne Gore kao ekološke države; Revizija i preispitivanje svih koncesionih ugovora; Donošenje deklaracije o trajnoj zabrani izgradnje malih hidroelektrana na crnogorskim vodotocima; Nastavak aktivnih pregovora sa EU s ciljem ostvarivanja napretka u poglavljima 23 i 24; Reforma zdravstvenog sistema uz stvaranje uslova za početak realizacije kapitalnih projekata (izgradnja novog urgentnog centra, izgradnja klinike za infektivne bolesti, izgradnja klinike za psihijatriju); Reforma obrazovnog sistema na svim nivoima uz prioritetnu depolitizaciju i vraćanje autonomije Univerzitetu Crne Gore, kao i Stvaranje uslova za decentralizaciju lokalnih samouprava kroz izmjenu Zakona o lokalnoj samoupravi i Zakona o finansiranju lokalnih samouprava”, podrazumijeva sporazum oko kojeg su se trojica lidera usaglasili kao prioritet u radu buduće vlade.

20 Comments
 1. Markobduba komentariše

  A zakon o porujeklu imovind sto je nego to ? Da li bi po df -u trebalo trojke u koxnim mantilima da idu i da haose koga oni iznace kao tajkuna ? Sta bi onda dobili dps2 ovako ne mozes da dokazes imovinu zna se

  32
  3
 2. Ksilofon komentariše

  A sta je onda ovo u prvoj recenici:

  “Odlučna borba protiv korupcije i organizovanog kriminala uz pooštravanje kaznene politike iz ovih oblasti;”

  35
  4
  1. Rade komentariše

   Dražen se oglašava, ali sam zabrinut što nam danas nema Meda. Da mu nije što došlo teško?

   19
   9
 3. Vox komentariše

  Sta je sa zakinom o crkvi to su zaboravili?

  6
  8
  1. Čitaj bolje komentariše

   I to je dio Sporazuma: “ Izmjena, dopuna i revizija svih diskriminatorskih zakonskih i podzakonskih akata, sa prioritetom donošenja u što kraćem roku izmjena i dopuna Zakona o slobodi vjeroispovijesti s akcentom na ukidanje spornih članova”

   8
   1
  2. MarsalJBT komentariše

   Spc zabraniti, srednji vek iz cgore van

   1
   1
 4. Maradona komentariše

  Prevarili su ljude koji su bili spremni da se biju s krininalcima da bi mogli nastaviti politiku DPSa. Sad su počeli da se glodju medjusobno

  11
  10
 5. Ivi komentariše

  Ćutite i gledajte, uplele se šiptarska i turske pare. Teško je živeti na Keljmendijevom nišanu. Šta nas briga.

  6
  11
 6. xxxx komentariše

  KONACNO. SVAKA CAST . VRIJEME JE VISE DA POCNETE DA RADITE I DA MI ZIVIMO

  15
  1
 7. Lale komentariše

  Zakon o lustraciji i porijekla imovine ??? Neznam sto je nego obračun sa svima koji su korupcijom došli do novca .Svima ne samo DPS-u naravno ako se bude dosledno sproveo!!!

  14
 8. Ivi komentariše

  Ja ne mogu da shvatim da će sad i BRČVAK da ih dere. Zar nije dosta Keljmendi. Ko će još? Ovo će biti gore nego u Srbiji posle 5.oktobra.Haos!

  7
  3
 9. Kontra revolucija komentariše

  Sacekajmo, 200 dana nije puno, kad se vide zadnjih 30 godina !.
  Nema poboljšanja, onda pomaze samo 05-ti Oktobar !.

  1. E viva komentariše

   Ti i tvoji iz Srbije se nećete pitati u CG.. Pa kako nama bude, nemojte se brinuti previše, jer od vas nam nikada ništa dobro nije bilo.. Zato, odjebi u poskocina..

 10. Maršal komentariše

  E kukala nam šajka,pa e narode stoko kad ces shvatiti da se radi kako zapad naredi a ne kako narod izglasa,narode silo narode stoko

  8
  4
 11. Nagual komentariše

  Djukanovic u panici.. na pomolu zakon o porijeklu imovine i lustraciji.. pokrecu medijsku propagandu preko CDM, Borbe, Analitike da pljuju po novoj vlasti i mandataru Krivokapicu

  9
  2
 12. krivo sedi pravo reci komentariše

  Borba i Cdm pisu iste tekstove,bice da je Medeni uzeo one milone

  7
  3
 13. Anakin komentariše

  DF bi da uhapsi Djukanovica, da ga optuze po clanovima optuznice, onda da ga procesuira Katnic, da ga DPS sudija oslobodi, dalje da mu narod plati odstetu za sudjenje, i da vise nikad niko ne moze da ga sudi po istim tackama optuznice. Eto to oce DF, koji bez Djukanovica nema smisao postojanja. Pa ne ide to tako, koljenicari dragi. Prvo cemo da promijenimo sudije, tuzioce i sve ostalo. Pa kad uhapsimo Djukanovica vise ga nece spasit ni Sveti Petar. Samo tada ce Djukanovic da progovori i ono sto se odnosi na vas, da sa sobom povuce neke od vas. Toga se vi plasite.

  6
  5
  1. Felix komentariše

   Kad su te puštili iz Kotopra Anakin

   3
   2
 14. serdar komentariše

  tu svako kroz organe stranke donosi odluke samo Krivokapić nikoga ne konsultuje iz koalicije koja ga je delegirala za premijera. Nevjerovatno ponašanje Krivokapića koji je na kraju sebe degradirao jer Dritan vodi glavnu riječ o vladi.

  12
  3
 15. slavuj komentariše

  Da li ova tri musketita znaju da u Institutu S.Milosevic daju otkaze medicinskum radnicima iako za to po zakonu za vreme pandemije nemaju pravo???

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.