Knežević: Pozivam Tužilaštvo da ispita Mila Đukanovića zbog pokušaja državnog udara

0

Pozivam glavnog specijalnog tužioca Vladimira Novovića, da ispita da li ima elemenata krivične odgovornosti zbog zloupotrebe službenog položaja, a i elemenata državnog udara, saopštije je juče na pres konferenciji Milan Knežević, predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera DF-a.

Milo Đukanović je pokušao državni udar, sa namjerom da ignoriše činjenicu, ali i da prekrši Ustav i zakon, da su predstavnici političkih stranaka od 30. avgusta, stare parlamentarne većine mu poslali jasnu poruku da imaju 41 poslanika i da traže mandat za Miodraga Lekića, kazao je Knežević.

Po njegovim riječima, Đukanović je još jednom pokazao da je remetilački faktor i da Crnu Goru gura u neizvjesnost i krizu i političke tenzije.

„Nije postojala nikava obaveza da mu se dostavljaju bilo kakvi potpisi, jer je on bez ikakvih potpisa dobijao ranije mandate od Filipa Vujanovića, kao što je mandate od njega dobijao Duško Marković i Igor Lukšić, kao što je u konačnom mandata dobio Dritan Abazović“, podsjetio je Knežević i dodao:

Uvođenje kategorije utiska od strane Đukanovića najbolje govori o kakvoj diktatorskoj svijesti se radi i potrebi da većinu od 41 prikaže kao manjinu u odnosu na 40.

Ostavite Komentar

Your email address will not be published.